3 saker du kan fördriva tiden med på vägen

Det är väldigt många i dessa tider som reser iväg på skidsemester, men det kan vara en lång resa start till mål.

Om resan sker med bil kan det innebära otaliga timmar på vägarna och det kan suga musten ur även de mest orubbliga skidmänniskorna som bara längtar efter backarna. Här får du 3 tips på saker du kan göra i bilen på väg till din skiresort. 

Slå ihjäl tiden med ett spel

Är du en riktig gambler? Varför då inte fördriva tiden med att spela ett spel och kanske till och med vinna lite extra pengar till afterskin? Det enda du behöver är en smartphone och en internetförbindelse – så har du tillgång till en värld av underhållning på nätet.

Du kan t.ex. spela gratis spel på sidor som Y8, men vill du gärna sätta en krydda på resan med lite extra spänning så kan du försöka dig på att spela bingo online. Läs här, och gör dig redo för ditt bingoäventyr. 

Kort är en klassiker

Ja, det är på sitt sätt också ett spel, men att spela kort är och förblir en klassiker när det handlar om att slå ihjäl tid på väg till semesterorten. I synnerhet om ni är flera i baksätet och du inte är tvungen att lägga patiens i din ensamhet. Är det en längre distans ni ska resa kan ni säkert gå igenom alla de spel du tycker om och känner till.

Allt från  ”Vändåtta” och ”Skitgubbe” till ”Finns i sjön” och Blackjack. Det enda du behöver ha med dig är en kortlek och en kompis att spela med. 

Kom i fas med de saker du inte hinner i vardagen

Det är kanske inte den roligaste sysselsättningen i världen, men en lång biltur kan vara perfekt för att komma i fas med allt det som du inte hunnit med under den hektiska vardagen. Det kan vara att planera sommarsemestern, kanske ligger du efter i arbetet eller så har du en uppgift som skjutits upp 117 gånger. Bara det att ha en handfull timmar då du ändå inte kommer bli distraherad är en perfekt ursäkt för att prioritera de saker som inte prioriteras på en måndag.

Har du behov av datorn så är det bara att ta med den och sätta dig i baksätet, aktivera internetdelning och köra igång. Det kan mycket väl vara så att du inte är den mest sociala under bilresan, men det kommer du nog inte klandras för. Det är trots allt bara något som måste göras, och när ni väl är framme ersätts arbetet snabbt av snö, skidor och annat skoj.