Smidiga lösningar för dig som har webbshop med lager

Har du en webbshop med tillhörande lager där dina medarbetare dagligen plockar varor för att sedan skicka dessa ut till era kunder i Sverige eller resten av världen?

Isåfall vet du hur viktigt det är att ha ett smart och praktiskt system för att göra det så enkelt och smidigt för dina lagerarbetare att plocka varorna från hyllorna. 

Handdatorer kan underlätta arbetet för dina medarbetare och göra så att de som arbetat ute på lagret kan plocka varorna både snabbare och enklare. Det gör det också lättare för nya anställda att finna varorna. I den här artikeln förklarar vi lite mer om vad handdatorer kan hjälpa dig med, och vart du kan köpa dem. Vi tipsar också om andra lösningar som kan underlätta ute på lagret. 

En handdator kan både optimera lagerplockningen samt minska risken för felplock

En handdator är en liten dator som du enkelt kan ha i handen eller i fickan medans du arbetar. Om du har ett logistiksystem med handdatorer kan du effektivt hantera alla transaktioner på alla typer av lager i ett strömlinjeformat arbetsflöde med få knapptryckningar. 

På din handdator kan du få olika applikationer för ett effektivt lagerhantering så som batchhantering, serienummerhantering, utplock i prioriteringsordning. Du kan också använda handdatorn till att kontrollera att rätt vara plockas från hyllan, i rätt mängd och från rätt hylla. 

Det här minskar chansen för felplock vilket leder till både sura kunder och extra utgifter då varan måste returneras och korrekt vara skickas ut till kunden. Delfi.com har ett brett urval av olika handdatorer, handscanners, handterminaler och PDA med tillhörande programvara som är en del av Delfi Technologies DNA.

Andra smarta lösningar till ditt lager

Några andra smarta lager lösningar som kan vara bra att investera i är höj och sänkbara arbetsbord och utdragenheter i pallställ. Ett höj och sänkbart arbetsbord är en bra investering då det är otroligt viktigt att ha korrekt arbetsställning under dagen som gör att medarbetarna inte belastar ryggen i onödan.

Ett höj och sänkbart arbetsbord kan vara med till att minska antalet sjukskrivningar bland medarbetarna och öka arbetsglädjen på jobbet. Höj och sänkbara arbetsbord behöver heller inte vara särskilt dyra. Om det är många olika medarbetare som jobbar på lagret kan detta vara en smart ide då bordet lätt och smidigt kan anpassas till varje persons höjd. Det kan också vara en bra ide att köpa en mjuk gummimatta att lägga vid arbetsbordet då detta kan vara en skön avlastning på fötterna. 

Utdragenheter i pallställ är också en smart lösning på lagret som kan vara med till att använda platsen optimalt. Den här lösningen sparar mycket plats då den har lådor som kan dras ut för att på så vis komma åt det som ligger i lådorna. Utdragenheter är också med till att göra lagret säkrare då varorna ligger säkert i hyllorna och inte riskerar att ramla ut och skada de som arbetar ute på lagret. Vi hoppas att du kan använda de här tipsen för att förbättra erat lager!