Vi lånar alltmer online

Artikeln är sponsrad av Arcadia Finans.

Det har skett en radikal förändring på lånemarknaden, och bankerna pressas dagligen av nya och innovativa företag online. I takt med den digitala utvecklingen är det nämligen enklare än någonsin att låna pengar, och som nämnt kan det göras online. 

Och att låna pengar utan att gå till banken är något vi praktiserar i hög grad, men hur kan det vara så? Här i artikeln tittar vi på tre av huvudorsakerna till att bankerna möter hård konkurrens.

Slipper lämna säkerhet

Bankerna har ett rykte om att vilja ha en säkerhet varje gång ett lån ska tas och detta utesluter en stor del av befolkningen. Det är inte alla som har tillgångar med ett värde de kan lämna som säkerhet, och därför avskrivs de snabbt möjligheten om ett lån hos banken. 

Så är det sällan online då företagen själva tar riskerna, och de erbjuder därför lån utan att man behöver lämna säkerhet. Givetvis betalar man en något högre ränta för att täcka deras risk, men kort sagt ger det alla en chans att få ett lån.

Använd pengarna som du vill

När du lånar online finns det ingen bankman som flåsar dig i nacken – istället använder du pengarna precis som du vill. Oavsett om du behöver lite semester, en ny gadget, pengar till en oförutsedd räkning eller liknande, så kan du använda pengarna till just det du brinner för och har lust till. Frihetsaspekten är därmed en stor faktor som bidrar till den stora framgången för lån online.

Få pengarna snabbt

På banken måste du utrusta dig med tålamod, och vanligtvis krävs det flera möten innan du får lov att låna pengar. Blir du godkänd online, behöver du inte vänta längre än 1-3 dagar innan du har pengarna på ditt konto. I många fall överförs de till och med samma dag. De är alltså eminenta om du behöver pengar här och nu. 

Marknaden har efterhand blivit otroligt stor och det finns många leverantörer online. Som tur är finns det även företag som guidar dig runt i den stora djungeln av möjligheter, och om du behöver hjälp så läs mer här. På denna sida jämför de alla dina möjligheter, så att du i slutändan hittar lösningarna som passar bäst utifrån dina behov. Det kan absolut rekommenderas att du tar hjälp av en sådan sida när du ska ta ett lån online.