Siri Barjes bästa knep: Så kokar du det perfekta ägget till påsklunchen

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan vara svårt att få till det perfekta ägget.

Påsken är över oss och för många är det lika med ägg. Mycket ägg och ägg i olika former. Barnen kanske främst väljer dem som är gjorda av choklad eller dem som är fyllda med godis.

Men många av oss vill också ha vanliga, hederliga ägg. Men hur länga ska de kokas?

Kocken Siri Barje har dock utvecklat en metod som hon menar leder till perfektion, och hon delar villigt med sig av sina insikter.

Siri Barje betonar vikten av noggrannhet i hela processen för att uppnå det perfekta ägget. Hon lyfter fram flera avgörande faktorer som spelar en stor roll i resultatet: storleken på ägget, dess starttemperatur, och inte minst, den exakta koktiden.

Dessa element är kritiska för att säkerställa att påskfrukosten blir precis så minnesvärd som man önskar.

Ett specifikt tips som Siri Barje ger är att man bör vänta med att lägga i äggen i kastrullen tills vattnet har börjat koka. Detta skiljer sig från den mer traditionella metoden där äggen startar i kallt vatten som sedan värms upp.

"Man kan ju så klart göra på det andra sättet. Men jag vill vara lite mer precis än så," säger hon under ett framträdande i Morgonstudion.

Att koka ägg framstår kanske som en enkel uppgift, men att koka det perfekta ägget är enligt många en konstform. Genom att följa Siri Barjes metod och beakta hennes tips kan även den som är minst erfaren i köket lyckas med denna kulinariska utmaning och skapa perfekta påskägg.