Är du på jakt efter experter i språk och kommunikation?

Letar du efter nya möjligheter för ditt företag att expandera globalt? Ska ni öppna upp en ny marknad? Eller letar du efter någon som kan korrekturläsa texter på många olika språk? Då ska du fortsätta läsa.

I takt med att internet växer sig allt större är det många som tar chansen att expandera sin affärsidé, eller utvecklar sitt företag i andra länder. Nätet har öppnat upp för många möjligheter och idag kan vi kommunicera med varandra runt om i hela världen med hjälp av en dator eller smartphone.

När det kommer till ett företags globalisering och uppstart av nya marknader, kan det vara svårt att satsa allt om man inte har språket med sig. Att lansera en helt ny hemsida i ett annat land kräver inte bara en förståelse för landets kultur, utan också för språket. Det duger inte att förlita sig på en knackig översättningssida på nätet, det kräver professionell expertis och förståelse. Och sådan hjälp finns.

Idag finns det flera företag som har specialiserat sig på att hantera kommunikation på många olika språk. De erbjuder bland annat tjänster som översättning, textförfattning och tolkningsarbete. Vissa erbjuder också specialbyggda kommunikationslösningar efter kundens behov. En del har specialiserat sig i ett fåtal språk, medan andra har ett bredare utbud. 

De flesta företag som erbjuder dessa services har en klar och tydlig hemsida, där du kan få en bra överblick över vad de har för olika tjänster och på vilka språk. Många företag har erfarenhet inom flera olika branscher, så det är lätt att hitta ett företag som har vetskap om din bransch. Det är nämligen väldigt viktigt med relevant kunskap och kännedom till det som ska skrivas eller översättas. Till exempel är juridisk och medicinsk översättning två känsliga områden, där det är A och O att det hela är översatt korrekt. Annars kan det ske katastrofala missförstånd.

Du kan också anlita dessa företag som privatperson. Kanske är det korrekturläsning du behöver hjälp med eller har ett hobbyprojekt som ska översättas? Det är en hel del företag som tager in mindre jobb från privatpersoner och små verksamheter. 

Här följer några tips på hur du lätt och smidigt kan hitta det företag som matchar dina behov:

  1. Få en överblick över det arbete som du vill att företaget ska göra och gör en bra och utförlig beskrivning.
    Ju mer strukturerat det är, desto större chans är det för att jobbet blir som ni vill ha det. Typiskt går det också fortare, eftersom ni sparar tid på onödig korrespondens fram och tillbaka. 
  2. Hitta det företag som erbjuder den tjänst på det språk du söker.
  3. Kontakta dem för prisuppgifter.
  4. Kom överens om pris och deadline.
  5. Voilá – avtalet är på plats. 

Är du på jakt efter ett sådant företag, kan du spana in adhoc-translations.se. De erbjuder bland annat tjänster som översättning, tolkning och korrekturläsning på språk som danska, spanska, engelska, kinesiska och mycket mer. 

Det finns många företag som kan hjälpa dig med dina språkliga arbeten, det handlar bara om att hitta det som matchar dina behov bäst.