Hitta prisvärda resor och spara pengar

Ett av de bästa sätten att spara pengar på när det kommer till flygbiljetter, är att planera framåt och vara ute i god tid.

Många resor brukar bli dyrare och dyrare ju längre du väntar. Men ibland har du kanske inte möjlighet att göra detta, eftersom ekonomin inte tillåter det. Då kan det vara en god idé att vänta in i det sista innan du slår till och köper din resa. På det viset kan du spara pengar!

Om resor inte blir sålda, kan flygbolagen och charterbolagen sänka priserna strax före avresedatumet. Så har du is i magen och vågar vänta ut resebolagen, kan du få ner priset rejält. Här presenterar vi olika sätt där du kan hitta billiga sista minuten-flyg, oavsett om du ska resa i jobbet eller om du vill ha en spontan semester.

Jämför priser och var flexibel

För att få det bästa och lägsta priset kan det vara bra att söka upp en sida som jämför alla flygpriser. På det viset får du alla flygbolags prisuppdateringar på en och samma gång. Om du är flexibel och inte helt beroende av avreseort kan det vara smart att jämföra priser på närliggande flygplatser. 

Detsamma gäller för din destination. En del som känner för att bara komma till ett varmare land, brukar ofta vara flexibel när det kommer till destination. På det viset har du stora möjligheter att få en resa till ett bra pris, som inte svider allt för mycket i plånboken. Många charterbolag har även speciella sidor där de kontinuerligt uppdaterar sista minuten resor. Hitta sista minuten resor här.

Välj flygtider på obekväma tider

Du kan även spara en del pengar genom att välja att flyga på vissa tider som inte är så attraktiva för majoriteten av resenärerna, som till exempel riktigt tidigt på morgonen. Dessa flygtider brukar ha lediga flygstolar och vara betydligt billigare. Gå in på flygbolagens hemsidor och jämför själv. 

Använd sociala medier 

Genom att följa eller gilla dina favorit flygbolag på sociala medier, kan du snabbt få veta om de sänker priserna på biljetterna eller har bra erbjudande på gång. På det viset kan du få veta före många andra och har därför större möjlighet att köpa en resa till ett billigare pris. 

De flesta flygbolag använder sociala medier som facebook eller twitter, för att nå ut till så många som möjligt. I dagens samhälle vet vi att sociala medier har stor genomslagskraft och så även för flygbolagen. 

Genom att följa våra enkla tips och råd har du stor möjlighet att få tag på din nästa resa till ett rimligt pris!