Tips och tricks för att lyckas som digital entreprenör

Digital entreprenör, låter det spännande och glamoröst? När vi ser någon gå från noll till ett miljonföretag på bara några år så rör det sig oftast om just en affärsidé som förverkligats online.

Vad är dessa digitala entreprenörers hemlighet? Hemligheterna är kanske inte lika spännande som du tror.

Det finns inga digitala entreprenörer

Att driva ett företag som helt arbetar online är i grunden inte särskilt annorlunda från hur det alltid har varit att driva ett företag. För att lyckas behöver man en bra affärsidé, ett sätt att nå sina kunder och sölja sin produkt och slutligen en hel del driv och kämparvilja. Det som har ändrats är hur man når sina kunder och vilka resurser och kunskaper man behöver för att lyckas.

Digital entreprenör är inte någon riktig jobbtitel utan det finns tonvis med olika vägar till framgång online. Allt från att utveckla en app till att driva en skönhetsblogg eller skriva och sälja e-böcker är alla karriärer som går att passa in under paraplyet digital entreprenör. Men dessa vilt skilda affärsidéer kräver vilt skilda färdigheter för att lyckas.

Det är inte gratis att komma igång

När man börjar fundera på att stare en online business är det lätt att tänka sig att det ska vara i stort sett gratis att komma igång. Man behöver ju inget kontor eller personal till att börja med och en dator har de flesta redan där hemma, eller hur? 

Men även om det är betydligt billigare att starta ett företag helt online så är det inte gratis. Man behöver som allra minst registrera en domän och bygga en webbplats. För många typer av entreprenörer behövs det även en reklambudget då det är i stor sett omöjligt att som nystartad n å fram till sina kunder online utan att annonsera.

Var inte rädd för förändring

Det har redan kommit och gått flera generationer av digitala entreprenörer och ett snabbt klättrande kan följas av ett lika snabbt fall. Tänk dig ett paternosterverk , när ens affärsidé inte längre är modern måste man vara villig att ändra inriktning och börja från grunden. Beroende på vilken inriktning man har på sitt digitala entreprenörskap kan dessa cykler gå väldigt fort. 

Dessa är väldigt generella råd. När man väl bestämt sig för vad man vill satsa på så får man helt enkelt söka sig till de gurus som finns inom just det området. Ett råd de alla brukar ha är dock: ”Starta idag och vänta inte!”.