Prins Harry och Meghans dokumentär missar Emmy-nominering - ett hårt slag i Hollywood

Skriven av Henrik R

44 veckor sedan

|

13/07/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ett hårt slag i Hollywood.

Prins Harry och Meghan Markles dokumentär "Harry & Meghan" har inte nominerats till årets Emmy-gala, trots att den var en av de mest sedda serierna på Netflix när den släpptes i december 2022.

Dokumentären, som består av sex avsnitt, slog ner som en bomb, särskilt i Storbritannien. Prins Harry var inte sen med att kritisera kungafamiljen, vilket ledde till massiv kritik.

Trots detta blev serien en succé och var Netflix näst mest sedda serie när det kom till antalet streamade timmar: 81,6 miljoner under bara första dagen.

Många trodde att seriens framgång skulle leda till en nominering vid årets tv-gala Emmy Awards. Men nyligen stod det klart att Harry och Meghans serie inte ens nomineras till det anrika tv-priset, som delades ut för första gången 1949.

Prins Harry och Meghan kan dock trösta sig med att de har blivit nominerade till ett annat pris:

Hollywood Critic Awards. Det har rapporterats att prins Harry och Meghan fick omkring 100 miljoner dollar för att medverka i serien på Netflix.

Kommer detta bakslag att påverka prins Harry och Meghans framtida projekt i Hollywood? Och hur kommer detta att påverka deras image i Storbritannien och resten av världen? Vi får vänta och se.