Inred badrummet

Inredningen i ett badrum är en viktig del och är ofta något som förhöjer värdet på ett hus. Oavsett om du vill renovera badrummet fullständigt eller börja med att göra några små förändringar, får du här lite tips på vad du kan tänka på.

Skulle det inte kännas trevligt att få ta del av en spa-känsla varje dag? Det finns några knep att ta till för att skapa ett rogivande badrum och förvandla ditt utrymme till din egen privata oas.

Tänk minimalistiskt

För att få badrummet att kännas rogivande är det bra om du inte har för mycket saker i badrummet och att inredningen är sparsmakad. Använd gärna ett ljust färgschema, med vita eller ljusa nyanser av blått, grönt och sand. Dessa färger gör atmosfären rogivande och på ett professionellt spa används dessa färger flitigt. Försök att hålla dig borta från aktiva mönster, så som rutigt eller randigt.

För att hålla badrummet minimalistiskt och rent, är det viktigt att dölja vissa saker. Om du håller dina toalettartiklar ur sikte får du automatiskt ett snyggare och renare badrum. På det viset minskar stressen. Du kan till exempel använda snygga burkar eller lådor som förvaring.

Skapa en lyxig känsla

Försök att förvandla ditt bad eller dusch till en lyxig upplevelse. Oavsett om du väljer att starta dagen med en dusch eller sluta med ett avkopplande bad, finns det olika alternativ att välja mellan. På till exempel www.inr.se finns det lyxiga och snygga duschkabiner eller duschväggar. En härlig takdusch kan ge dig en genuin spa-känsla och dessutom är denna typ av dusch praktisk. Du kan få en känsla av att du står ute i regnet och duschar. Därför kallar man även denna typ av dusch för regndusch.

Om du vill ha ett badkar, så finns det många olika varianter att välja mellan. Många tycker om att bubbla i badkaret, medan andra föredrar att ha det lugnt och tyst runt omkring och bara njuta. Om du väljer ett japanskt badkar får du ett extra djupt badkar, vilket kan vara skönt att krypa ner i.

Att ha varma handdukar efter ett bad eller en dusch ger en lyxig och skön känsla, så glöm inte att installera en handduksvärmare. Dessa armaturer som försiktigt värmer badlakan på bara en kvart, kommer bli en lyxig detalj till ett överkomligt pris.

Trädetaljer ger ett varmt intryck

Eftersom badrum ofta kan uppfattas som sterila och kalla är det fint att få in detaljer i trä. Det skapar en naturlig känsla. Du bör dock tänka på att inte utsätta trä för vatten, eftersom det då kan spricka och mögla. Många badrumsinredningar har numera material som liknar trä, men som består av andra material som lämpar sig bättre för badrum och vatten. På det viset blir dina designalternativ i stort sett obegränsade. Det är bara fantasin som sätter gränser.