Ska du flyga charter eller inte?

Ibland kan det vara skönt att boka in en resa där allting ingår, och då är charter det rätta valet. Du slipper för det första en massa olika biljetter där flyg och hotell bokas separat, och istället är det en resebyrå som sköter hela biten. Ofta är det även så att flyget som du eller din familj flyger med går direkt till destination och du slipper mellanlandningar och sparar mer tid.

Många gånger är det även så att resebolaget som ordnar flyg och hotell även är delägare i hotellen som de erbjuder sina kunder, vilket leder till att dina boendekostnader kan bli betydligt lägre jämfört med om du bokar hotellet helt själv. Det är fler fördelar med en charter, så som möjligheten att beställa antalet måltider på flyget osv, detta är extra fördelaktigt om du reser med stor familj och barnen vill äta varierande. Researrangören brukar även erbjuda olika sorters aktiviteter utanför hotellet som dagsutflykter där de hjälper dig att ordna med transport osv.

Boka resa på nätet

Om du istället vill ta saken i egna händer och helt och hållet kontrollera pris och tillgång på det du har kan du välja att besöka en resesökmotor så som www.travelmarket.se och få fram de lägsta priserna så att du garanterat vet om att du betalar efter marknadspris. Om man ger denna process lite tid och energi går det att komma undan billigare än om du hade bokat via ett traditionellt resebolag.

När du bokar direkt på nätet så har du oftast möjlighet att bestämma vart du vill sitta och om du vill lägga till extra alternativ. I och med att tekniken har rusat framåt är det många olika resesajter som erbjuder samma sorts resor, och detta gynnar så klart oss konsumenter i slutändan då priserna pressas. Det krävs dock att vi, från vår sida är uppdaterade och inte faller för första möjliga erbjudande som dyker upp mitt framför oss.

Resegaranti

Vid eventuella förseningar eller inställda flyg är det så klart bra att vara bra påläst om vilka rättigheter man har som kund hos de som har hanterat ens bokning. Här skiljer det sig beroende på vem du bokar med, om det är ett flygbolag direkt, en resebyrå eller annan typ av researrangör. Till exempel har du ett större skydd vid eventuell inställd resa hos en resebyrå där du bokat charter jämfört med om du hade bokat resan själv. Detta på grund utav att de större resebolagen tar ansvaret för situation och betalar ut ersättning när problemet eller ett inställt flyg väl har hänt.

Det är betydligt bekvämare för dig att vända dig direkt till en resebyrå när något typ av problem har uppstått, då de har personal som jobbar enbart med att utreda olika sorters problem. Den stressen som annars kan uppstå slipper du alltså helt och hållet. Tänk även på olika sorts garantier, till exempel om du bokar flyg själv och det ofattbara händer att ett flygbolag går i konkurs, ja då står du där med stor risk att förlora dina pengar och chansen är otroligt liten att du får tillbaka några pengar. Om du däremot bokar med ett resebolag, brukar det finnas garantier för just detta.