Hur man får ett problemfritt sexliv

Ordet sex kan framkalla många olika känslor. Allt ifrån kärlek, spänning och ömhet, till längtan, ångest och besvikelse - reaktionerna är lika varierade som antalet sexuella upplevelser.

Dessutom kommer många människor att stöta på alla dessa känslor och problem någon gång i livet.

Oavsett om problemet är stort eller litet finns det många saker du kan göra för att få ditt sexliv tillbaka på rätt spår. Ditt sexuella välbefinnande går hand i hand med din övergripande mentala, fysiska och emotionella hälsa. Upprätthåll en hälsosam livsstil och var inte rädd för att använda några av de många sexhjälpmedel på marknaden, som du hittar på: www.sinful.se.

Kommunikation är A och O

Många par har svårt att prata om sex även under de bästa omständigheterna. När sexuella problem uppstår kan känslor av skam, skuld och vrede förekomma och man kan känna sig sårad. Därför är god kommunikation en av hörnstenarna i ett hälsosamt förhållande. Med andra ord är en bra dialog första steget till ett bättre sexliv, eftersom det skapar ett känslomässigt band mellan två människor.

Oftast kan det vara enklast att prata med varandra när man ligger bredvid varandra i sovrummet. Naturligtvis är det viktigt att ha en skön säng att mysa i, som du garanterat hittar på www.battrenatter.se, där kan ni lättare ha dessa, lite mer obekväma samtal.

Kanske är det så att din kropp håller på att förändras och att du kanske har kommit in i klimakteriet eller har svårt med potensen? Då är det bättre att låta din partner få reda på dina fysiska förändringar och att ni tillsammans kan arbeta fram en lösning på problemet.

Skapa en atmosfär av omsorg och ömhet; Rör och kyss varandra ofta. Skyll inte på dig själv eller din partner för dina sexuella problem. Fokusera istället på att behålla känslomässig och fysisk intimitet i ditt förhållande. Behandling av sexuella problem är lättare nu än någonsin tidigare. Revolutionerande mediciner och professionella sexterapeuter finns där om du behöver dem. Men du kan säkert lösa mindre sexuella problem genom att göra några justeringar i ditt sexliv. Du kan till exempel läsa på och utbilda dig själv. Det finns massor av bra självhjälpsmaterial som är tillgängliga för alla typer av sexuella problem. Surfa på Internet eller inhandla böcker hos din lokala bokhandel, välj några källor som gäller för dig och använd dem för att hjälpa dig och din partner att bli bättre informerade om problemet. Om det känns jobbigt att prata direkt med din partner om problemet, kan detta underlätta.

 

Sist men inte minst, ge dig själv och din partner lite tid. Din sexuella respons fördröjs desto äldre du blir, vilket betyder att det kan ta längre tid att känna njutning.