Pappa fotar autistisk sons skolprojekt: När han kommer hem upptäcker han den obehagliga detaljen

Skriven av Johanna Frid

402 veckor sedan

|

23/09/2016
Christophers pappa deltog i ett arrangemang på skolan där eleverna visade sina projekt. Han tog en bild av sonen projekt. När han senare kom hem tittade han igenom bilderna och upptäckte en detalj han tidigare hade missat. Pappan blev ifrån sig.

När Bob Cornelius kom till arrangemanget på sonen Christophers skola småpratade han med lärarna. Han tog ett par bilder av elevernas projekt som var fint uppställda så att alla kunde se.

Han tog ett par bilder av sonens projekt. Men han missade en detalj som avslöjades först när han kom hem och såg igenom bilderna.

Det han fick syn på var som ett slag i magen, säger pappan till The Independent.

Artikeln fortsätter under bilden.

Sonen skolprojekt var bland annat ett schema som hans lärare hade bett honom fylla i. På det stod saker som "Min familj är" och så en tom rad som pojken själv skulle fylla i. 

"Mamma och pappa, Michael och Stephen och mig", svarade han på frågan.

Men när pappan tittade längre ner på fotot gick det en stöt genom hjärtat. I fältet efter "Några av mina vänner är..." hade Christopher bara skrivit "Ingen". 

Aldrig har fem bokstäver sårat så djupt

Efter att han hämtat sig något gick pappan ut på Facebook och skren en lång uppdatering med en bild av sonen skolprojekt. Det har nu delats över 25 000 gånger. 

- Jag har inte lösningen. Jag vet inte svaret. Verkligheten ser ut som så att jag är tvungen att förlita mig på andras empati som gör att de är så förstående att de sätter sig bredvid honom, försöka engagera sig i honom och får honom att känna sig inkluderad, skriver Bob Cornelius.

Han förklarar att hans son är väldigt intelligent och har humor. 

- Alla vuxna som träffar honom dras till honom. Men eftersom han saknar input så blir det ibland så att han spontant viftar med armarna och åstadkommer höga ljud. Det drar till sig en del uppmärksamhet offentligt. Om man inte är van vid det kan det vara lite pinsamt, skriver pappan. 

Han förklarar att delar historien för att sonens lista över vänner var "Ingen". 

- Aldrig har fem bokstäver sårat så djupt, och de var inte ens tänkta för mig. Det var bara ett enkelt utlåtande som fick väldigt stor kraftig. Och eftersom jag känner honom så väl och för att jag är rätt bra på att hantera honom efter att ha uppfostrat honom i 11 år så vet jag att det här gör honom ensam och ledsen, skriver han.

Sedan inlägget blev viralt har det vällt in meddelanden där folk erbjuder pappan att skicka sonen kort och presenter. Erbjudanden som pappan är väldigt glad över. 

- Tack för er vänlighet. Den sätter jag högt pris på, skriver han.