Avslöjande från McDonald's-anställd: Den dolda och äckliga sanningen om kötthanteringen

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En anställd vid McDonald's har kommit fram med uppgifter som kastar nytt ljus över hanteringen av kött vid Sveriges största restaurangkedja.

McDonald's, med sina cirka 200 restauranger från Luleå i norr till Ystad i söder, serverar dagligen omkring 400 000 gäster. Kedjan är känd för sina snabba måltider som ofta blir räddningen efter en lång dag eller en utekväll.

Trots att många svenskar har en nära relation till McDonald's finns det en baksida som inte alla kunder är medvetna om. Även om de flesta restaurangerna följer strikta hygienregler, har det framkommit att vissa restauranger har brister i sina rutiner.

Det finns ett köttskåp där tillagat kött förvaras tills det ska användas. Systemet är utformat så att när köttet har legat för länge, börjar en signal att pipa som en påminnelse för de anställda att ta ut köttet.

Det skriver Nyheter24 som varit i kontakt med en McDonald's -anställd.

"När köttskåpet börjar pipa så är det vanligt att man bara trycker på en knapp för att skjuta upp tiden. I princip ska köttet slängas vid den tidpunkten. Men det är en standardrutin att bara förlänga tiden och fortsätta att servera köttet," säger den anställda.

Denna praxis, som blivit en vana utförd av ren automatik, väcker frågor om livsmedelssäkerheten och kvaliteten på de måltider som serveras.

Den anställdas vittnesmål avslöjar en oroande sanning om hur vissa McDonald's-restauranger hanterar sina livsmedel, en sanning som konsumenterna sällan får insyn i.