Annas möte med en vägpirat: Tryckte gasen i botten för att rädda sin 4-åriga dotter

Anna Karlsson berättar att hennes modersinstinkter tog över när en vägpirat plötsligt försökte stanna hennes bil. Hon hade sin 4-åriga dotter i baksätet.

25-åriga Anna Karlsson reagerade på att hennes dotter var i fara när en person försökte stanna henens bil. Det skiver Expressen.

- Jag vill aldrig sätta mitt barn i fara. Det var nog mina modersinstinkter som tog över, berättar hon.

Vägpirater är ett växande problem. De försöker få bilister att stanna vid vägkanten genom att låtsas behöva hjälp. 

Det har hänt flera gånger att personer blivit rånade med kniv eller bestulna på andra sätt då de stannat för att hjälpa till.

Läs också: Polis överväger att tillåta burka som uniform

Anna Karlsson från Kungsbacka var på väg hem med sin 4-åriga dotter i baksätet. När hon körde av motorvägen fick hon syn en man som stod böjd över sin motor vid sidan av vägen, skriver Expressen.

När mannen såg Anna Karlsson gick han ut på vägen med rest arm för att få henne att stanna.

- Bara en dag tidigare hade jag pratat med min svåger, som är polis, om vägpirater. Om att man inte bör stanna när de försöker stanna en, berättar hon.

Anna Karlsson bestämde sin för att trycka gasen i bottenför sin dottern skull. Men mannen gick inte ut till sidan även när hon närmade sig i hög hastighet.

- Han ser mig komma i full fart med flyttar sig inte. Allt går väldigt snabbt, men jag har tid att tänka att jag ska försöka svänga runt honom. Annars skulle det gå illa.

Mannen hoppar till slut ut till sidan när bilen är några meter från att köra över honom.

- Det kunde ha gått riktigt illa. Jag var verkligen irriterad efteråt och min dotter var ledsen. Hon märkte att något var fel, säger Anna Karlsson till Expressen.

Hon ringde senare till polisen och upptäckte att hon inte var den första som hade anmält honom. Polisen hade faktiskt bett honom lämna området flera gånger tidigare under dagen.

- Man vet inte vad som hade hänt om jag inte hade stannat. Han kunde ha varit aggressiv eller påverkad av något. Tänk om han hade haft vapen och försökte komma in i bilen? Men min dotter i bilen hade jag aldrig tagit den risken.