Anne-Mari och Jörgen från Enskede vinner en kvarts miljon på Triss i tv och planerar att köpa en ny bil

Skriven av Henrik R

Foto: Svenska Spel
Foto: Svenska Spel
Anne-Mari och Jörgen från Enskede vinner en kvarts miljon på Triss.

Anne-Mari och Jörgen, ett par från Enskede, blev fredagsmorgonens TV-Trissvinnare i Nyhetsmorgon. Anne-Mari stod för skrapandet framför kamerorna, medan Jörgen hejade på i bakgrunden.

Till slut resulterade det i en vinst på en kvarts miljon kronor, och nu har paret siktet inställt på att köpa en ny bil.

Paret är inte storspelare när det gäller Triss. De köper lotter endast några gånger om året. Ibland kan lotterna till och med ligga kvar i plånboken en tid. Det var precis vad som hände för ett par månader sedan, när Eva-Marie hittade en gammal lott i plånboken. När den väl var skrapad visade det sig att den innehöll tre tv-rutor, vilket innebar att hon fick skrapa lotten live i TV4:s Nyhetsmorgon och därmed hade chansen att vinna stora summor.

"Det var en fin upplevelse och det gick fort. Om jag verkade lugn, så var det lite spelat", säger Anne-Marie, när hon pustar ut efter framträdandet där hon säkrade en vinst på 250 000 kronor.

Hon hade sambon med sig i studion, där han höll sig i kulisserna och gav sitt tysta stöd. De är två om vinsten och har varsin idé om hur vinsten ska användas.

"En del av pengarna går till en ny bil", säger Anne-Marie snabbt. "Sen kanske vi lägger några kronor på huset också", fyller Jörgen i.

Lotten som tog Anne-Mari och Jörgen till Nyhetsmorgon var köpt hos Willys Stockholm Sköndal. Se här när Anne-Marie skrapar fram sin vinst.

Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel. Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet. Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor. Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.

Klicka här för att komma tillbaka till förstasidan