Anställd råkar slänga lottokupong värd 1,5 miljoner i soporna

Henrik R

44 veckor sedan

|

09/09/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En kostsam misstag som blev en lyckoträff.

En anställd på en livsmedelsbutik i Danmark fick en chock när han insåg att han hade slängt en vinnande lottokupong i sopornFöreställ dig att du vinner en lottobiljett värd 1,5 miljoner kronor, bara för att av misstag slänga den. Det är precis vad som hände en anställd på en närbutik i Danmark enligt Nyheder24.dk.

"Det är fortfarande färskt i mitt minne. Den unge mannen i kiosken kontrollerar min biljett, och hans skärm visar att priset är över 5 000 kr. Av någon anledning behåller han den vinnande biljetten och slänger den," minns vinnaren, som har valt att vara anonym.

När han kom hem och gick online för att hämta sitt pris insåg han att han hade lämnat något mycket värdefullt i butiken. "Det var lite traumatiskt eftersom jag inte hade märkt att jag behövde ta med den vinnande biljetten hem för att lösa in den online," sa han.

Han informerade snabbt sin fru om missödet och skyndade tillbaka till butiken inom tre minuter, bara för att ta reda på att soptunnan som innehöll hans miljon hade tömts.

"Jag hittar killen som hade slängt ut soppsäcken och ber honom att ta tillbaka den. Sedan blir den dumpad på golvet mitt i bageriavdelningen. Så där är vi, jag och två unga arbetare, gräver genom soporna för att hitta min vinnande biljett," skrattar han.

Efter flera intensiva minuter av grävande hittade de biljetten, som stack ut eftersom det var den enda med ordet 'anvis' på det.

Även om allt slutade lyckligt och han fick sitt pris, kan han inte låta bli att undra vad som skulle ha hänt med den värdefulla biljetten om han inte hade hunnit tillbaka till butiken i tid.

"Det var både roligt och lite skrämmande. Kan du föreställa dig om de hade en makulator eller något, och han hade bara slängt biljetten i den, och den blev makulerad?" skrattar han, lättad över att soppsäcken bara hade hamnat i bakrummet.

När det gäller prispengarna har han stora planer.

"Den här helgen kommer våra barn och barnbarn över för varma bullar. Vi har bjudit in dem på en semester, och vi kommer att diskutera vart vi ska åka. Vi har rest tillsammans tidigare, där alla betalade för sig själva, men den här gången bjuder vi," säger han med ett leende.