Avblåser sökning: Lejonet i Berlin var i själva verket ett vildsvin

Henrik R

47 veckor sedan

|

21/07/2023
Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Lejonet i Berlin var i själva verket ett vildsvin.

Det var en intensiv vecka i Berlin och Brandenburg, där invånarna levde i skräck för ett påstått lejon på fri fot. Men nu har myndigheterna avblåst sökningen, då det har fastställts att det "lejon" som skapade panik i själva verket var ett vildsvin.

Det var tidigare i veckan som rapporter om ett lössläppt lejon började cirkulera, vilket ledde till en intensiv jakt på det förmodade rovdjuret.

Men efter omfattande sökningar och analyser av videomaterialet som ursprungligen utlöste larmet, har det nu fastställts att det misstänkta rovdjuret faktiskt var ett vildsvin.

"Vi är ganska säkra på att det inte är ett lejon," sa Michael Grubert, borgmästare i Kleinmachnow, på en presskonferens på fredagen, enligt Bild.de. Polisen bekräftade också att alla sökoperationer inte hade gett några indikationer på ett lejon.

Denna slutsats kommer efter att flera experter uttryckt tvivel om det verkligen var ett lejon. Bland skeptikerna var Berlins vilda djurexpert Derk Ehlert. Men nu kan invånarna i Berlin och Brandenburg andas ut. Det finns inte längre något lejon på fri fot - bara ett vildsvin som har lyckats skapa en hel del tumult.

Det var Kleinmachnows kommun och Brandenburgs polis som bekräftade att det var ett vildsvin och inte ett lejon som skapade panik. Denna episod har skapat stor uppståndelse i området, men med denna klarläggning kan invånarna i Berlin och Brandenburg nu andas ut.

Det finns inte längre något lejon på fri fot - bara ett vildsvin som har lyckats skapa en hel del tumult.