Expert: Därför bör du inte förvara din mjölk i kylskåpsdörren

Skriven av Henrik R

41 veckor sedan

|

30/08/2023
Nyheter
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Därför bör du inte förvara din mjölk i kylskåpsdörren.

De flesta av oss förvarar vår mjölk i kylskåpsdörren, men det är faktiskt ett misstag, enligt Theresa Keane, en expert inom livsmedelssäkerhet.

En expert har nyligen varnat för att göra det "vi alltid har gjort" när det kommer till hur vi förvarar vår mjölk i kartong. De flesta av oss förvarar vår mjölk i kylskåpsdörren, men det är långt ifrån "det rätta att göra", säger hon.

Theresa Keane, en expert inom livsmedelssäkerhet, har delat med sig av att det finns ett visst område i kylskåpet som normalt är kyligare och kommer att säkerställa att din mjölk och andra drycker håller sig färska längre. Istället för att förvara den där "vi alltid har gjort det", rekommenderar hon att förvara den på hyllorna.

"Detta gäller särskilt om ditt kylskåp inte är tillräckligt kallt," säger hon till Metro.co.uk, och tillägger: "Håll alltid koll på hur kall din mjölk är att dricka eller röra vid. Mjölkbehållaren ska vara för kall för att hålla. Så köp endast den mängd mjölk du vet att du kommer att använda relativt snabbt. Köp smått och ofta."

När det gäller förvaring av mat, säger Theresa att huvudsyftet är att undvika att blanda rå och färdiglagad mat, även kallad korskontaminering. Hon förklarar att råvaror som rått kött och fisk bör förvaras på den nedersta hyllan i kylskåpet. På så sätt undviker man korskontaminering och eventuella droppar av blod. Råa grönsaker och annan lös mat bör förvaras i en försluten behållare på en hylla ovanför de råa livsmedlen. En försluten behållare kommer också att göra att de håller sig färska längre.

Dessutom uppmanar hon att man så långt det är möjligt bör undvika att överfylla sitt kylskåp, eftersom det kommer att försämra cirkulationen av den kalla luften.