IKEA-kopia möter hård kritik

Henrik R

48 veckor sedan

|

20/08/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
IKEA-kopia möter hård kritik.

En kopia av den svenska möbelgiganten IKEA har dykt upp i Ryssland, men den nya ersättaren, som går under namnet "Lycka till", har inte blivit väl mottagen av kunderna.

På grund av det pågående kriget i Ukraina har IKEA valt att dra sig ur Ryssland. De sålde sina fabriker och har sedan dess sålt kvarvarande produkter via nätet. Detta har skapat ett tomrum som "Lycka till" har försökt fylla, men kunderna är inte nöjda.

Enligt rapporter från The Moscow Times, saknar den ryska IKEA-kopian den variation och kvalitet som originalet erbjuder. Även de berömda köttbullarna saknas. Varuhuset beskrivs som en nästan identisk kopia av IKEA, men trots detta får det kännbar kritik av besökare.

"Det här är helt enkelt inte IKEA", säger den besvikna kunden Natalya till tidningen. Många av de anställda har tidigare arbetat vid IKEA och hoppas fortfarande på att kunna återvända till de ursprungliga varuhusen.

"Lycka till" har planer på att expandera och växa, men har ännu inte lyckats få till några konkreta planer. "Vi förhandlar om att utöka vårt produktsortiment, men ingen vet exakt när det kommer att ske", säger en försäljare.

Många av de besökande kunderna menar att kvaliteten är betydligt lägre, och har inga förväntningar på att "Lycka till" kommer bli lika framgångsrikt som IKEA. "Kvaliteten är annorlunda", säger en besökare vars dotter fort därefter understryker att "berätta sanningen, det är dåligt".

Kriget i Ukraina fortsätter att få katastrofala konsekvenser, och under den senaste tiden har de ryska styrkorna riktat in sig på hamnstaden Odessa. En ukrainsk motoffensiv pågår, men många menar på att den går långsamt. Trots de konstanta striderna menar landets militär att man gör vissa framsteg på den södra fronten, rapporterar CNN.

Klicka här för att komma tillbaka