Jättebesked från Vy

Henrik R

45 veckor sedan

|

05/09/2023
Nyheter
Foto: Yv
Foto: Yv
Jättebesked från Vy.

Vy satsar ytterligare på internationell tågtrafik och ökar antalet avgångar mellan Oslo och Göteborg från och med den 10 december. Detta kommer som en del av företagets ansträngningar att möta den ökande efterfrågan på miljövänliga resealternativ.

"Vi har stor tro på denna sträcka, som är en viktig transportlänk mellan Norge och Sverige. Den är också en utgångspunkt för många tågresor vidare i Europa," säger Erik Røhne, koncernchef för Vy tåg.

Fler valmöjligheter för resenärer Resenärerna mellan de två städerna är en blandad grupp av pendlare, affärsresenärer och fritidsresenärer. Vy kommer att erbjuda 7-8 avgångar varje vardag och 6-7 avgångar varje helg, vilket kommer att förbättra flexibiliteten för resenärerna.

"Vi vet att frekventa avgångar är viktiga för våra kunder. Detta kommer att göra tåget till ett ännu mer attraktivt alternativ," tillägger Røhne.

Samarbete med Västtrafik Vy har ett biljettsamarbete med Västtrafik, vilket innebär att även deras kunder med periodbiljetter kommer att dra nytta av det ökade rutetillbudet. "Vi ser fram emot fler förbindelser mellan Oslo och Göteborg. Detta kommer också att ge våra resenärer i Ed och Trollhättan fler alternativ," säger Pontus Gunnäs, affärschef för tåg hos Västtrafik.

Förbättrad anslutning till Europa Vy har också arbetat för att avgångs- och ankomsttider ska korrespondera så bra som möjligt med vidare resor i Europa, som till exempel till Köpenhamn eller Hamburg. Detta kommer också att förbättra förbindelserna mellan Vy:s tåg till/från Bergen och Lillehammer, vilket gör det enklare för kunderna att förlänga sin resa till Göteborg – eller längre.

Biljetter kommer att finnas tillgängliga för försäljning 90 dagar innan avresedatum.