Obehaglig upptäckt på strand i Australien

Skriven av Henrik R

42 veckor sedan

|

19/08/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Obehaglig upptäckt på strand i Australien.

En mycket obehaglig upptäckt har gjorts på en strand i västra Australien. Omkring 100 valar har strandats, vilket har lett till en stor räddningsinsats. Det är pilotvalar som har hamnat på stranden Cheynes Beach öster om staden Albany.

Tyvärr har 51 av dem redan dött, men myndigheterna arbetar för att återföra de återstående 46 valarna till djupare vatten.

Myndigheterna i landet arbetar hårt för att rädda de överlevande valarna. Personal arbetar tillsammans med registrerade volontärer och andra organisationer för att försöka återföra de återstående 46 valarna till djupare vatten under dagen.

Veterinärer och andra experter jobbar just nu med specialutrustning för att rädda valarna.

Experterna är osäkra på varför valarna har strandats. De framträdande hypoteserna är att det handlar om stress eller sjukdom bland valgruppen.

Forskaren Dr. Vanessa Pirotta säger:

"Det faktum att de var i ett område väldigt nära varandra och att vi observerade mycket intressanta beteenden tyder på att något annat händer som vi bara inte vet."

Av säkerhetsskäl uppmanas allmänheten att hålla sig undan från stranden. För knappt ett par veckor sedan hittades även 50 döda pilotvalar på en strand i Skottland.

När det kommer till pilotvalar är masstrandningar förhållandevis vanliga jämfört med andra liknande djur.