Opublicerad 9/11-video dyker upp två decennier efter den tragiska händelsen

Skriven av Henrik R

39 veckor sedan

|

12/09/2023
Opublicerad 9/11-video dyker upp två decennier efter den tragiska händelsen

Det har gått över två decennier sedan de förödande attackerna mot World Trade Center, som resulterade i förlusten av nästan 3 000 liv och lämnade ett outplånligt intryck på otaliga andra.

Genom åren har många videor och bilder fångat den hemska dagen. Men en tidigare opublicerad video har nyligen kommit i dagen och erbjuder ett nytt perspektiv på tragedin.

Videon, som laddades upp på YouTube i februari 2022, filmades av Kevin Westley och visar den chockerande stunden när United Airlines Flight 175 kraschade in i South Tower.

Detta inträffade mindre än 20 minuter efter att American Airlines Flight 11 hade träffat North Tower. Westley, som stod vid vattnets kant med en grupp människor, fångade folkets hörbara andetag och skrik när planet träffade tornet och en massiv eldboll bröt ut.

Sedan uppladdningen har videon fått miljontals visningar och framkallat starka känslomässiga reaktioner från tittarna.

Vissa ifrågasatte varför det tog över 20 år för en sådan högkvalitativ film att släppas. Som svar förklarade Westley att han faktiskt hade laddat upp videon på 2000-talet men oavsiktligt hade lämnat den privat tills nu.