Rekordår för Gekås Ullared trots elkrisen: Omsättningen skjuter i höjden

Skriven av Henrik R

42 veckor sedan

|

26/07/2023
Foto: PR
Foto: PR
Omsättningen skjuter i höjden.

Gekås Ullared, det välkända varuhuset, har trots utmaningar med elkrisen under hösten, lyckats leverera imponerande siffror. Under sommaren har många människor valt att spendera sin tid med att shoppa i Ullared, Halland, vilket har resulterat i en stark försäljning för företaget.

Trots att elkrisen slog hårt mot Gekås, har de nu rapporterat om ett nytt försäljningsrekord. Bruttoförsäljningen för 2022 landade på otroliga 5,8 miljarder kronor, vilket slog det tidigare försäljningsrekordet från 2019 med omkring 200 miljoner kronor. Bolaget rapporterade en vinst på 379 miljoner kronor.

"Att vi lyckas öka vår försäljning efter de här tuffa åren och tar med oss den takten in i 2023. Det visar på att vi som företagare gör rätt saker och att vi är ett tryggt och stabilt bolag både för våra medarbetare och för de som besöker oss," säger vd Patrik Levin till tidningen.

Trots att företaget förbrukar omkring 1,7 miljoner kilowattimmar varje månad, och att de gick från ett pris på 40 öre till 3,50 kronor på grund av elkrisen, tycks det gå mycket bra för företaget. Levin fortsätter att de planerar att fortsätta investera i destinationen, bygga nya boendeformer och skapa nya upplevelser.

Det finns många typer av boenden att satsa på i anslutning till Ullared, inklusive stugor, hotell och camping. Många väljer att tillbringa sin tid vid Ullared stugby innan eller efter shoppingen.