Rysslands diktator Vladimir Putin försvunnen

Skriven av Henrik R

37 veckor sedan

|

04/09/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Rysslands diktator Vladimir Putin försvunnen.

Rysslands president Vladimir Putin har varit försvunnen en längre tid, enligt uppgifter från Ukrainas underrättelsetjänst. Kyrylo Budanov, chef för Ukrainas underrättelsetjänst, ifrågasätter i en intervju med Radio Svoboda om Putin ens är vid liv.

Frågetecken kring Putins Hälsa

I intervjun uttrycker Budanov oro för Putins hälsotillstånd. Han säger: "Antingen lever han inte, eller så är han i ett riktigt dåligt hälsotillstånd." Det finns också spekulationer om att Putin kan ha ersatts av dubbelgångare, något som Budanov tidigare har diskuterat i en intervju med Daily Mail.

Budanov refererar till en nyligen publicerad video där Putin tittade på sin klocka på vänster handled, vilket är ovanligt eftersom han historiskt alltid har burit sitt armbandsur på sin högra handled. Detta har lett till ytterligare frågor om Putins identitet och tillstånd.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky har också uttryckt osäkerhet om Putins existens. Han säger att han har svårt att förstå vem han egentligen ska vända sig till och prata med, eftersom det inte har varit någon kommunikation mellan de två ledarna under kriget.

Denna utveckling har skapat en atmosfär av osäkerhet och spekulationer, inte bara i Ukraina utan också internationellt, om vem som faktiskt styr i Ryssland och om Putin fortfarande är vid liv.