Sista chansen om du inte vill förlora alla dina bilder

Henrik R

50 veckor sedan

|

26/07/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sista chansen om du inte vill förlora alla dina bilder.

Apple är på väg att stänga sin fototjänst "Min Fotostream", och användarna har nu sista chansen att rädda sina bilder. Denna tjänst har gett Apple-användare möjlighet att lagra upp till 1 000 bilder som tagits inom de senaste 30 dagarna i Fotostream. Dessa bilder kunde sedan enkelt ses på olika enheter som iPhone, Mac eller iPad och exporteras till en hårddisk.

Men nu är det slut. Apple har skickat e-postmeddelanden till användarna om att "Min Fotostream" stängs den 26 juli 2023. Det är viktigt att notera att detta inte påverkar "Foton" eller "iCloud Foton" tjänsterna.

Om du har använt "Min Fotostream" bör du se till att innehållet också är sparat på ditt iCloud-konto. Om du inte har använt Fotostream, eller vet att alla dina bilder redan är sparade på iCloud, behöver du inte göra något.

Om du är osäker på om dina bilder är säkerhetskopierade till molnet, logga in med ditt Apple ID på icloud.com, där du kan se ditt fotoalbum. Det kräver att du har köpt tillräckligt med utrymme på iCloud-tjänsten innan du kan ha en komplett säkerhetskopia av alla bilder och videor.

Det är viktigt att notera att bilderna inte raderas från din telefon, utan endast från "Min Fotostream" molntjänst. Apple slutade lagra nya bilder i "Min Fotostream" i slutet av juni.

Utöver att stänga Fotostream höjer Apple också priserna. Den historien kan du läsa här.

"Foton" är en app på din Apple-enhet som låter dig se och organisera dina bilder och videor. "iCloud Foton" är en tjänst där bilder och videor lagras som backup – och där du kan komma åt bilderna från alla dina Apple-enheter.