SMHI: Lågtryck dominerar - förbered dig på en vecka med regn och skurar

Skriven av Henrik R

46 veckor sedan

|

25/07/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Förbered dig på en vecka med regn och skurar

Sverige fortsätter att vara i greppet av lågtryck, vilket innebär att vi kan förvänta oss en hel del regn och skurar under den kommande veckan.

På tisdag kommer ett område med regn och skurar att ligga över Svealand och över delar av Östersjölandskapen och Östersjön.

Under dagen kommer regnet och skurarna att ha sin tyngdpunkt över östra och nordvästra Svealand samt sydligaste Norrland. I framför allt Uppland och Gävleborg kan det bli ganska kraftiga skurar med åska och lokalt rikliga regnmängder.

Längre norrut över Norrland kommer det bara att vara här och var lite lätt regn, men generellt mycket moln. I Götaland väntas molnigheten minska och eftermiddagen ser ut att bjuda på ganska soligt väder.

På onsdag kommer regnet att förskjutas ytterligare lite norrut och återfinns då över södra Norrland. Molnen kommer mest att dominera i landet i övrigt, men främst över östra Svealand och östra Götaland kan solen ändå visa sig.

Över västra Götaland och sydvästra Svealand närmar sig ett lågtryck och regn rör sig under eftermiddagen in västerifrån. Vinden tilltar samtidigt och det blir blåsigare över främst Götaland i allmänhet.

På torsdag kommer Norrland att få allmänt ostadigt med skurar samtidigt som lågtrycket i söder med tillhörande regn och skurar passerar österut över Götaland och södra Svealand.

Däremellan ser det ut att bli lite stabilare väder med en del sol. Fortsatt låga temperaturer för årstiden, ganska allmänt 15-20 grader i landet.

Det lågtrycksbetonade vädret ser ut att fortsätta även under veckoslutet och i början av nästa vecka. Troligen kan dock temperaturen stiga en aning.

Så trots att vi har en vecka med mycket regn och skurar framför oss, finns det också hopp om lite sol och kanske till och med lite varmare temperaturer.