SMHI med jättebesked: Vi kan förvänta oss massor av sol och temperaturer runt 20 grader

Henrik R

45 veckor sedan

|

02/09/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
SMHI med jättebesked.

Sverige står inför en blandad vädermeny den kommande tiden. SMHI:s senaste prognos indikerar att landet kommer att uppleva både regn och sol, med en släng av sensommar nästa vecka.

Under lördagsmorgonen kommer en regnfront att fortsätta vara över Dalarna och södra Norrlands kustland.

"Regnet kan bli kraftigt och orsaka översvämningar i Gästrikland, södra Hälsingland, östra Dalarna och Västmanland," varnar SMHI. Fronten kommer dock att förflytta sig både västerut och norrut under dagen och mattas av.

Sol i Söder, Moln i Norr
Medan Götaland och västra Svealand kan förvänta sig en solig lördag, kommer östra Svealand att uppleva mest molnigt väder men med få nederbörd. Söndagen börjar också soligt i söder, men en ny front kommer att dra in moln över hela landet, även om regnet först når fjällkedjan på söndagskvällen.

Ett högtryck är på väg in över landets södra halva, och det ser ut att medföra en släng av sensommar. "Vi kan förvänta oss massor av sol och temperaturer runt 20 grader," säger SMHI. Dock kommer den fuktiga luften också att medföra morgondimma som kan vara svår att få att lätta.

I landets norra del finns det också utrymme för sol i början av veckan, särskilt i Norrlands östra landskap. Men lågtryck från norr kommer att dra in regnområden och kylig luft över fjällkedjan, och det är först från mitten av veckan som värmen börjar nå upp från söder.