Stockholm lockar turister igen - här är anledningarna

Skriven av Henrik R

43 veckor sedan

|

25/07/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Här är anledningarna

Efter en tuff period under pandemin ser Stockholm nu en uppsving i turismen. Staden, som drabbades hårt av pandemin på grund av bristen på turister, upplever nu en ökning av besökare, enligt Sveriges Radio.

"Nu ser vi att strömmarna till Stockholm har ökat igen, där utgångsläget under pandemin var praktiskt taget noll," säger Thomas Andersson, kommunikationsansvarig på Visit Stockholm.

Han pekar på flera faktorer som bidrar till denna positiva trend. Bland annat lockas turister av det svalare klimatet och den svagare kronan, vilket gör det ekonomiskt fördelaktigt för utländska besökare att resa till Sverige.

Men det är inte bara klimatet och valutan som lockar turister till huvudstaden. Under juli månad har flera evenemang ägt rum i staden, inklusive den internationella festivalen Lollapalooza och Street Food-festivalen. Dessutom lockar sommarbesök i Stockholms skärgård många turister.

Även Göteborg upplever en ökning av turismen, vilket återspeglas i hotellpriserna som har stigit med cirka 30 procent jämfört med samma tidpunkt förra året.

Det är tydligt att Sveriges städer återigen börjar locka besökare, vilket är ett positivt tecken för landets ekonomi och turistindustri.