Vän ger dyster uppdatering om Michael Schumacher

Skriven av Henrik R

36 veckor sedan

|

05/09/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Vän ger dyster uppdatering om Michael Schumacher.

Det är nästan ett decennium sedan Formel 1-legenden Michael Schumacher sist sågs i offentligheten. Efter en tragisk skidolycka 2013 har hans tillstånd varit inlindat i mystik, med familjen och nära vänner som väljer att hålla informationen nära hjärtat. Men då och då kommer det enstaka indikationer på hur den tidigare racingföraren mår.

Roger Benoit, en journalist och vän till Schumacher, har i en intervju med Blick gett en sällsynt inblick i situationen. Han refererar till ett uttalande från Schumachers son, Mick, som sa:

"Jag skulle göra allt för att prata med min pappa." Enligt Benoit är detta uttalande en klar indikation på att det inte finns mycket hopp för Schumachers tillstånd.

Schumachers fru, Corinna, har också tidigare kommenterat familjens situation i en dokumentär från 2021. Hon sade att hela familjen saknar Michael dagligen, men att han "är här, han är annorlunda, men han är här, och det ger oss styrka."

Mick Schumacher, som också är en del av motorsportvärlden, har också indikerat att han och fadern "skulle ha så mycket mer att prata om nu," vilket ytterligare understryker familjens emotionella kamp.

Roger Benoit, som har känt Schumacher sedan 1991, lägger till en personlig anekdot om deras vänskap. Han berättar att Schumacher är skyldig honom en middag, en överenskommelse som gjordes under lyckligare omständigheter.

"Han kommer nog att vara skyldig den för evigt," säger Benoit.

Michael Schumacher har genomgått flera operationer sedan olyckan 2013, där han slog huvudet mot en sten och hamnade i koma. Han är nu hemma, men endast de närmaste familjemedlemmarna har tillgång till honom. Familjen har upprepade gånger understrukit att de önskar skydda hans privatliv, vilket gör att endast mycket få människor känner till hans exakta tillstånd.