Resa till Thailand året om

Skriven av Valdemar Lind

82 veckor sedan

|

28/10/2022
Foto: Annoncør
Foto: Annoncør
År efter år återkommer resenärer till Thailand. Egentligen är inte det så konstigt. I Thailand kan du se fram emot vita stränder, eleganta hotell, bad med snorkling, det thailändska köket, shopping och ett enastående tropiskt klimat. Naturligtvis är det ofta under vintersäsongen från oktober till mars som de flesta väljer att resa till Thailand men allt fler upptäcker det underbara med att besöka Thailand även under sommarhalvåret. Visserligen en aning högre risk för regnskurar, men lika varmt och skönt, och mycket färre turister med ett lugnare tempo och lägre prisnivåer.   Thailand efter pandemin Att resa till Thailand har nordbor gjort länge. De har upptäckt det underbara landet och återvänt år efter år. Sedan kom pandemin. 2019 reste 700 000 nordbor och balter till Thailand. Det är fortfarande långt kvar till dessa siffror, men återstarten efter pandemin är på god väg. Under pandemin återvände många turist- och hotellarbetare till sina hemtrakter och började arbeta med jordbruk men det skedde också investeringar.    Under pandemin har många företagare investerat i både nya hotell och renoverat gamla. Man har utbildat personalen i hållbarhet och vill få in ett större miljötänk i all turism. Att resa till Thailand nu kan därför delvis bli en ny upplevelse för någon som har varit där förrut. Den berömda halvön Phuket lockar fortfarande de flesta resenärerna. Barnfamiljer uppskattar förstås de barnvänliga hotellen men även andra uppskattar exempelvis Phukets fantastiska stränder, restauranger och den vänliga lokalbefolkningen. Vill du hellre upptäcka den thailändska skärgården har du öar såsom Koh Lanta och Koh Phi Phi att upptäcka. Vill du hellre bo på fastlandet och upptäcka paradisstränderna på de näraliggande öarna är Ao Nang något för dig. Kanske är storstaden Bangkok ett alternativ?   Det bästa med Thailand är dock att du inte behöver begränsa dig till en plats. Du kan med fördel kombinera flera olika resmål under din resa till Thailand.  

År efter år återkommer resenärer till Thailand. Egentligen är inte det så konstigt. I Thailand kan du se fram emot vita stränder, eleganta hotell, bad med snorkling, det thailändska köket, shopping och ett enastående tropiskt klimat. Naturligtvis är det ofta under vintersäsongen från oktober till mars som de flesta väljer att resa till Thailand men allt fler upptäcker det underbara med att besöka Thailand även under sommarhalvåret. Visserligen en aning högre risk för regnskurar, men lika varmt och skönt, och mycket färre turister med ett lugnare tempo och lägre prisnivåer.

 

Thailand efter pandemin

Att resa till Thailand har nordbor gjort länge. De har upptäckt det underbara landet och återvänt år efter år. Sedan kom pandemin. 2019 reste 700 000 nordbor och balter till Thailand. Det är fortfarande långt kvar till dessa siffror, men återstarten efter pandemin är på god väg. Under pandemin återvände många turist- och hotellarbetare till sina hemtrakter och började arbeta med jordbruk men det skedde också investeringar. 

 

Under pandemin har många företagare investerat i både nya hotell och renoverat gamla. Man har utbildat personalen i hållbarhet och vill få in ett större miljötänk i all turism. Att resa till Thailand nu kan därför delvis bli en ny upplevelse för någon som har varit där förrut. Den berömda halvön Phuket lockar fortfarande de flesta resenärerna. Barnfamiljer uppskattar förstås de barnvänliga hotellen men även andra uppskattar exempelvis Phukets fantastiska stränder, restauranger och den vänliga lokalbefolkningen. Vill du hellre upptäcka den thailändska skärgården har du öar såsom Koh Lanta och Koh Phi Phi att upptäcka. Vill du hellre bo på fastlandet och upptäcka paradisstränderna på de näraliggande öarna är Ao Nang något för dig. Kanske är storstaden Bangkok ett alternativ?

 

Det bästa med Thailand är dock att du inte behöver begränsa dig till en plats. Du kan med fördel kombinera flera olika resmål under din resa till Thailand.