Startsida Trädgård Dessa tre saker från köket får dina rosor att explodera...

Dessa tre saker från köket får dina rosor att explodera i färg

Rosor, blommor
Anastasiia Sapozhnikova / Shutterstock

Tre enkla ingredienser kan ge dina rosor nytt liv – och massor av färg.

Just nu läser andra

Har du någon gång stått i trädgården mitt i maj med rosorna i full blom, men ändå känt att det där ”wow-ögonblicket” saknas?

Du är inte ensam.

För många trädgårdsägare är det en ständig kamp att få de klassiska blommorna att verkligen prestera. Men lösningen kan finnas precis framför dig – bokstavligt talat, i köket.

Enligt trädgårdsexperten Nell Foster, grundare av Joyus Garden, kräver rosor särskild omsorg när solen står högt och värmen börjar suga näring ur jorden.

Läs också

Hennes recept är enkelt, helt ekologiskt – och utlovar en blomning som slår det mesta.

– Du bör gödsla både rosor och andra sommarblommor två till tre gånger under sommaren, säger hon till Express.

Receptet, som fått stor spridning på nätet, består av tre ingredienser: två delar rosgödsel, en del hönsgödsel och en del alfalfamjöl.

Alfalfamjöl är rikt på kväve och naturliga mineraler som stärker plantans tillväxt och blomning.

Hönsgödsel tillför både fosfor och kalium – två nyckelelement för starka och färgstarka blommor.

Blanda ungefär 120 gram per ros och sprid försiktigt runt plantan – men undvik att komma åt själva stjälken. Glöm inte att vattna ordentligt efteråt för att aktivera näringsämnena i jorden.

Behandlingen bör upprepas var åttonde vecka under hela sommaren. Med lite tålamod och rätt ingredienser kan dina rosor snart bli hela grannskapets samtalsämne.

Läs också

Tyckte du artikeln var intressant? Dela den här Dela artikeln: