Familjen gjorde en otäck upptäckt på bakgården: 'Som att vakna upp i en mardröm’

17/09/2023 11:00

Henrik R

Utrikes
En australiensisk familj funderade varför daggen blev liggandes kvar på ett större område i trädgården. Orsaken var otäckare än de hade föreställt sig.

Mest läst idag

Det är inte alltid ordning i trädgården, när man som upptagen husägare också ska göra andra plikter, som vardagen kräver.

Det slutar ofta med att det är trädgården som blir nedprioriterad, när uppgiftarna tornar upp sig och det var precis vad familjen Torkington i byn Hervey Bay i Queensland, Australien, upplevde skriver Daily Mail

I början av denna vecka tittade Denise Torkington ut i trädgården genom köksfönsret och undrade snabbt varför det var en plätt av dagg på gräset nära barnens trampolin, som blev liggande oavsett när på dagen hon tittade ut. 

Men det visade sig snart att det då rakt inte var dagg som hade samlat sig i grässet, men något annat och betydligt mer bekymrande. 

- Vi trodde först att det var dagg då vi tittade ut från köksfönstret på morgonen. Men då vi såg det igen på eftermiddagen, gick vi ut och tittade efter och såg att det var spindelväv, säger Denise Torkington till Daily Mail. 

Det var denna gigantiska koloni av spindlar som inifrån huset liknade en plätt av dugg på gräsplanen. Foto: Denise Torkington/privat

Maken satte snabbt igång med att ta bort den obehagliga spindelväven, men när han tog bort det, byggde spindlarna bara upp väven igen dagen efter. 

Då Denise Torkington frågade andra om råd på nätet, var det ingen hjälp att hämta, men bara roliga och sarkastiska kommentarer - bland annat folk som föreslog att familjen skulle ‘bränna ner allt och springa’.

Grannarna hade heller aldrig hört talas om det och kunde inte hjälpa den desperata familjen.

Familjen Torkington har bott i huset i sex år och det är första gången som de får besök av spindlar. De har nu tillkallat en professionell skadedjursbekämpare som har avlägsnat spindlarna från trädgården. 

- Det är en sann mardröm och jag hoppas verkligen att de inte kommer tillbaka, sa Denise Torkington, som är fruktansvärt rädd för de obehagliga krypen.