Startsida Utrikes Gordon Ramsay rasar mot Ozempic-menyer: “Problemet är att folk äter...

Gordon Ramsay rasar mot Ozempic-menyer: “Problemet är att folk äter för mycket”

Gordon Ramsay
Michael Potts F1 / Shutterstock

Den brittiske stjärnkocken vägrar anpassa sina restauranger för gäster som tar viktminskningsmediciner som Ozempic och Mounjaro. I en svavelosande intervju gör Gordon Ramsay klart vad han tycker – och det är inget diplomatiskt svar.

Just nu läser andra

“Fullständig skit”

I en intervju med The Sunday Times fick Ramsay frågan om han, likt kollegan Heston Blumenthal, skulle införa mindre portioner för gäster som tar så kallade GLP-1-läkemedel, som dämpar aptiten. Svaret var lika hetsigt som väntat.

“Det är fullständig skit! Det finns ingen chans i helvete att vi ska införa någon jäkla Ozempic-meny. Problemet är hos dem själva – de äter för mycket från första början!” dundrade han.

Han tillade sarkastiskt att han inte tänker skapa en “Ozempic-tasting menu” som får folk att “känna sig mindre feta vid halv elva på kvällen”.

Ozempic-trenden växer snabbt

Läkemedel som Ozempic och Mounjaro utvecklades ursprungligen för behandling av typ 2-diabetes, men har snabbt blivit populära som viktnedgångsmedel. De efterliknar hormoner som reglerar aptit och blodsocker, vilket leder till mindre hunger och långsammare matsmältning, skriver Fox News

Samtidigt har trenden skakat om restaurangvärlden, där vissa stjärnkockar, som Blumenthal, nu anpassar sina menyer till den nya kundgruppen. Ramsay är dock inte en av dem.

Kritisk till mobilanvändning och influencers

Läs också

Ramsay passade också på att rikta hård kritik mot influencerkulturen och användningen av mobiler under måltider.

“Jäkla ringlights och folk som lägger upp bilder på hur bra maten är”, fräste han. “Amerikanerna är värst – de sitter med blixten på hela tiden.”

Han erkände visserligen att sociala medier kan hjälpa restauranger att synas, men tycker att upplevelsen för andra gäster förstörs när varje rätt blir en fotosession.

Ramsay imperium växer – men utan TikTok

Den 59-årige kocken driver nästan 90 restauranger världen över, från lyxkrogar till kedjor som Bread Street Kitchen och Hell’s Kitchen. Hans flaggskepp, trestjärniga Restaurant Gordon Ramsay i London, räknas till världens främsta.

Nyligen öppnade han även fine dining-restaurangen Bonheur i Londons Mayfair, ledd av stjärnkocken Matt Abé. Och där, försäkrar Ramsay, ska mobilkameror och TikTok-stjärnor hållas på avstånd.

Läs också

“Bonheur kommer inte att översvämmas av TikTokare,” säger han med ett leende.

Ads by MGDK