Han räddade hennes liv för ett år sen: Nu är de gifta

Henrik R

45 veckor sedan

|

31/08/2023
För ett år sedan räddade Chris en främmande kvinns liv. Idag är hon hans fru.

Ett par från Illinois i USA har sagt ja till varandra efter att de möttes under tragiska omständigheter för ett år sen.

25-åriga Heather Kreuger diagnostiserades med en svår leversjukdom. Hennes chanser för att överleva var under 50 procent. Men när Chris Dempsey kom in i hennes liv förändrades allt. Det skriver Daily Mail

Han hörde från en kollega att Heather behövde en levertransplantation. Heather Krueger kämpade med att hitta en donator. Många testades men ingen uppfyllde kriterierna.

Chris Dempsey testades - han passade.

- Jag har varit marinsoldat i fyra år och har härt mig att aldrig backa från något. Jag sa bara till mig själv "Hey, om jag kan hjälpa med något bör jag göra det", säger Chris Dempsey.

Han hade aldrig träffat Heather Krueger förut. Han ringde till henne och sa att han matchade som donator. Han erbjöd också sig att starta en insamling för att betala hennes sjukhusräkningar.

De träffades, åt lunch och diskuterade transplantationen. Den genomfördes på University of Illinois Hospital och tog över åtta timmar. Allt gick som tur var bra. 

Efteråt blev de goda vänner och så småningom fick de känslor för varandra.

- Det var som om vi hade ett speciellt band, men var det bara för att jag varit sjuk? Man var liksom tvungen att skilja det åt, men efter operationen var jag säker att det inte bara var på grund av hans hjälp, säger Heather Krueger.

I december förra året friade Chris till Heather och i oktober gifte de sig.

Se inslaget om dem i videon här: