Prosecco-tjuv i Lidl: "Jag kommer att bryta din käke"

Skriven av Henrik R

45 veckor sedan

|

28/07/2023
Utrikes
Foto: Dagens.se
Foto: Dagens.se
"Jag kommer att bryta din käke"

En 52-årig man vid namn Dean Ainslie har dömts för stöld och två fall av misshandel efter att ha försökt stjäla sju flaskor Prosecco från en Lidl-butik i Carlisle, England.

Ainslie, som redan hade förbjudits att besöka butiken på Charlotte Street, konfronterades av butikens biträdande chef och en annan anställd när han försökte lämna butiken med en full shoppingpåse utan att betala.

Ainslie blev omedelbart aggressiv när de anställda försökte förhindra stölden.

Han hotade att slå en av de anställda, och sa:

"Jag kommer att bryta din käke."

Enligt det lokala newsandstar.co.uk var den anställde rädd att Ainslie skulle följa upp hotet och slå honom. Biträdande chefen försökte hålla tillbaka Ainslie för att förhindra honom från att attackera sin kollega, vilket resulterade i att Ainslie började svinga med sina nävar.

Den 52-årige Ainslie blev nedtagen av biträdande chefen, som försökte skydda både sig själv och sin kollega.

Under tiden skrek Ainslie flera hot och berättade för de anställda att han skulle komma tillbaka och "fixa dem". När polisen senare förhörde Ainslie, valde han att inte svara på deras frågor.

Ainslie, som har en brottslig bakgrund med 20 tidigare brott, inklusive tre fall av stöld och oärlighet, dömdes till en böter på £140 för de två överfallen.

Han måste också betala £85 i kostnader och en offeravgift. Ainslie, som senast stod inför rätta 2012, framträdde i rätten via videolänk.