11-årig malaysisk pojke med ett ben slutar sist i 100-meterslopp men erövrar internets hjärtan

Skriven av Henrik R

41 veckor sedan

|

30/08/2023
Viralt
Foto: TikTok
Foto: TikTok
11-årig malaysisk pojke med ett ben slutar sist i 100-meterslopp men erövrar internets hjärtan

Trots att han slutade sist i ett 100-meterslopp har 11-åriga Aqil Naufal Zahiran från Malaysia vunnit internets hjärtan med sin otroliga beslutsamhet och motståndskraft.

Aqil deltog i sin skolas idrottsmästerskap för elever med särskilda behov i Jerantut, Pahang och videon som fångade hans prestation har setts över 650 000 gånger.

Aqil, som förlorade sitt ben 2015 på grund av en bakterieinfektion, sprang loppet med hjälp av två kryckor. Medan de andra deltagarna snabbt försvann ur sikte, fortsatte Aqil stadigt framåt.

En kvinna, senare identifierad som hans lärare, sprang bredvid honom för att erbjuda sitt stöd.

Före loppet hade Aqil varit nervös och känt att alla ögon skulle vara på honom. Men han var fast besluten att slutföra loppet. "Även när mina vänner var långt före mig, fortsatte jag eftersom jag tänkte att oavsett vad som hände skulle jag slutföra loppet," sa han.

Hans lärare, fröken Intan Zulaikha Jusoh, som hade bjudit in honom att delta, var otroligt stolt över sin elevs anda. "Jag förväntade mig inte att han skulle tävla till fullo och nå mållinjen. Det gjorde mig stolt över hans anda," sade hon.

Aqil tillade att han var lättad över att ha korsat mållinjen och kände sig glad, särskilt när hans lärare kom för att gratulera honom. Han sa också att han inte skulle tacka nej till en annan möjlighet att delta i ett lopp.

De online reaktionerna har varit överväldigande positiva, med många som hyllar Aqil för hans otroliga beslutsamhet och hans lärare för hennes stöd.