8-årig autistisk pojke showar loss till Michael Jacksons Thriller framför butik

Henrik R

45 veckor sedan

|

02/09/2023
8-årige William Ryan har blivit en viral hit sedan han blev filmad framför en butik där han släppte loss till monsterhitten Thriller.

William Ryan, en 8-årig pojke med en autismspektrumdiagnos, var på semester med med sin familie i St Ives i Cornwall, England, när han utan tvekan släppte loss till tonerna av en av Michael Jacksons största hits framför en butik i onsdags.

Hans härliga föreställning fångades av en webbkamera, och klippet har gått världen runt. 

William Ryans 34-åriga mamma Gemma spelade låten på sn mobil medan sonen dansade på strandpromenaden framför de andra semesterfirarna.

Butiken som William Ryan dansade framför har lagt ut videon på Facebook, där de skriver att 8-åringen har vunnit deras webbkamera-tävling. Den livsbejakande inspelningen har blivit sedd flera tusen gånger, och Wiliam Ryan har blivit bjuden tillbaka till butiken för att ta emot sitt pris - bland annat leksaker och ett semester i staden.

Hans mamma berättar för Daily Mail att hennes son förälskade sig i Michael Jacksons musik för två år sedan, och att han sedan dess själv har lärt sig danska som kungen av pop. 

Det var William Ryans egen idé att delta i webbkameratävlingen med sin Thriller-dans. Han har aldrig fått dansundervisning, men har lagt många timmar på att titta på Youtube-videoer med Michael Jackson för att lära sig stegen.

Se hans fina show här