87-årige Sten fick en kort fråga på stan - hans svar berör tusentals

Henrik R

42 veckor sedan

|

28/08/2023
Viralt
Foto: Twitter
Foto: Twitter
87-åriga Stens romantiska berättelse har blivit en hit i sociala medier. Också innan han själv hade en aning om att andra läste den.

En 87-årig herre har blivit en viral hit efter att han besvarat en ganska kort fråga från en reporter på gatan i Mariestad. Sten Davidsson är mannens namn, och han var på besök hos sin dotter som bor i staden, när han stötte på journalisten från Mariestad-Tidningen. Hon frågade:

"Vem äger ditt hjärta?"

Sten svarade utan att tänka närmare över det, men orden har sedan dess delats och like:ats tusentals gånger i sociala medier.

"Det förlorade jag för 10 år sedan när min fru dog," lät svaret.

Expressen har spårat upp Sten Davidsson och pratat med honom. Han berättar att han precis lärt sig betala räkningar på sin iPad och inte hade en aning om att hans svar blev en så kallad viral hit.

Det han säger får ännu fler hjärtan att smälta:

"Man är halv på något sätt. Jag saknar henne otroligt mycket," berättar han. 

Stens avlidna fru, Vivi, träffades första gången 1952 när de var 21 respektive 23 år gamla.

"Hon brukade säga att hon la märke till mig direkt. För mig tog det lite tid att få upp ögonen, men mest för att hon satt bakom mig i lokalen. Jag vill nog ändå säga att det var kärlek vid första ögonkastet."

Efter en del seglatser i skärgården kring Göteborg och en förälskelse gifte sig paret fyra år senare. De skulle ha firat guldbröllop den 28 juli 2006, men Vivi avled kort tidigare i cancer den 19 maj. 

"Vivi var så glad och energisk och lätt att prata med. Hon kunde prata med alla. Och så var hon intelligent - mer än jag, fast jag hade en högre utbildning. Förhoppningsvis träffar jag henne igen, när den tiden kommer," slutar Stens berättelse om sin stora kärlek.