Femåriga Egil skrev ett brev till polisen - 30 dagar senare dök två poliser upp vid familjens bostad

Henrik R

44 veckor sedan

|

10/09/2023
Norska Egils stora dag blev ännu bättre, då han fick några helt speciella gäster till sin fem-års födelsedag.

Norska Egil fick en stor önskan uppfylld, då han firade sin fem-års födelsedag. 

Egil är galen i poliser och har själv en uniform, som han ofta har på sig på dagis. Därför måste ordningsmakten självklart bjudas in, då det skulle vara fest hos den unga mannen.

Det skriver NRK.

En månad före födelsedagsfirandet hjälpte Egils mor Synne Aunaas sin son med att skriva ett brev till den lokala polisen, som de tillsammans la i brevlådan.

I brevet stod det bland annat: 

- Till polisen i Halden. Kan ni komma till min födelsedag? Jag blir fem år. Om ni har några tjuvar att fånga, kan ni bara gå. Jag hoppas ni kommer. Ni är verkligen coola. Kram från Egil.

Foto: Synne Aunaas

Temat för födelsedagen var naturligtvis polis, och Egil hade därför tagit på sig sin uniform. Familjen och en flock vänner från Egils dagis satt enligt NRK runt bordet, då de plötsligt hörde en bil komma körande.

- Egil sprang till fönstret och ja, var det inte en polisbil som dök upp. Vi gick ned och mötte två poliser, Petter och Håkon. Egil blev väldigt generad, men han nickade, då jag frågade om vi inte skulle bjuda in dem, säger Synne Aunaas till NRK.

Foto: Synne Aunaas

Poliserna kom in, där de visade några av de saker som de hade i deras bälte. De sjöng också med, då det skulle sjungas födelsedagssång för Egil. 

Artikeln fortsätter under bilderna.

Foto: Synne Aunaas

Foto: Synne Aunaas

- Det var riktigt trevligt att bli inbjuden och det var roligt att vara med. Vi förstod att det var stort för honom, för han var lite utom sig. Men det var många, som var intresserade och frågade, vad vi gjorde, säger Håkon till NRK.

Foto: Synne Aunaas

Jon Hellberg, som är ledare hos polisen i Halden, kunde inte tacka nej till Egils fina brev och hade därför bett patrullen om att åka förbi och önska honom grattis på födelsedagen, om det fanns möjlighet för det.

Synne Aunaas och Egil har nu avtalat, att de tillsammans ska gå förbi den lokala polisstationen med ett kort och ett pärlarmband som tack, som Egil har gjort till dem.