Hon ligger helt stilla vid vägkanten - men se vad som långsamt kommer fram ur skogen

Henrik R

45 veckor sedan

|

03/09/2023
Viralt
Hun vidste, at der skulle noget særligt til for at vinde Bjørns tillid. Foto: Facebook/Lost & Found Pets
Hun vidste, at der skulle noget særligt til for at vinde Bjørns tillid. Foto: Facebook/Lost & Found Pets
Kvinnan låg alldeles stilla i flera timmar innan hon vågade röra på sig.

Det skar i Amandas hjärta, som ömmar för djur, när hon hörde om en herrelös hund i närheten som behövde komma till veterinären. Hon kunde inte låta bli att försöka hjälpa hunden, som av lokalbefolkningen fått tilltalsnamnet Bear.

Amanda kom snart på flera idéer om hur hon skulle kunna närma sig Bear, som sprang lös i ett bergigt naturområde i Evans Creek i staten Washington, nordvästra USA. 

Först försökte hon och en vän att locka hunden med godbitar, men det hjälpte inte. De väntade och väntade och hoppades att hunden skulle bli intresserad av dem. Men den vågade inte närma sig dem.

Det var först när Amanda blev riktigt kreativ som de såg resultat. Hon låtsades som att hon hade ont och behövde hjälp medan hon låg i fosterställning vid vägkanten.

Bjørn nærmede sig pludselig Amanda, da hun lagde sig i fosterstillling. Foto: Facebook/Lost Found Pets.

Kort därefter dök Bear upp och smög runt kvinnan "i nöd". Efter 20 minuter sprang han bort igen.

Amanda låg kvar i ytterligare en timme innan Bear kom igen. Den här gången satte han sig bredvid henne och la sig i hennes armar. Bear och Amanda låg bredvid varandra i två timmar.

Bear kom tveksamt närmare. Foto: Facebook/Lost Found Pets.

Sedan följde hunden med Amanda till bilen, och tillsammans körde de till veterinären. Amandas handling väcker glädje hos organisationen Lost & Found Pets i Washington.

- Bear fick äntligen den hjälp han så desperat behövde - tack vare några fantastiska djurvänner som vägrade att ge upp hoppet om honom, säger en talesperson för djurrättsorganisationen.

Amanda och Bear blev riktigt goda vänner. Foto: Facebook/Lost & Found Pets.

Trots flera försök har man inte lyckats hitta Bears ägare. Efter att han behandlats färdigt hittade djurrättsorganisationen ett nytt hem åt honom. Bear har nu flyttat hem till en familj som är väldigt förtjust i honom.