Jane hade hyrt samma lägenhet i 23 år – när hyresvärden ringer får hon en enorm överraskning

Skriven av Henrik R

40 veckor sedan

|

01/09/2023
Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
När hyresvärden ringer får hon en enorm överraskning

Jane Sayner, en 74-årig pensionär, hade bott i samma hyrda lägenhet i St Albans, en förort till Melbourne, i 23 år. Hon hade en blygsam inkomst och hade arbetat på en marknad innan hon pensionerade sig.

Hennes hyresvärd, John Perrett, var en framstående farmaceut, fotbollsspelare, fastighetsinvesterare och filantrop. Enligt dagens.com ringde en John Perrett till Jane och bad henne att kontakta sin advokat.

Till Janes förvåning meddelade advokaten att John Perrett hade beslutat att överlåta fastigheten till henne.

Perrett, som led av Parkinsons sjukdom, hade flyttat till ett vårdhem och ville se till att Jane hade en trygg bostad. Han avled i september 2020, och det visade sig att han hade donerat större delen av sin förmögenhet till Royal Melbourne Hospital.

Men han hade också sett till att Jane, som hade varit hans hyresgäst i över två decennier, skulle bli ägare till lägenheten hon hade kallat sitt hem så länge.

Jane var överväldigad av denna oväntade och generösa gest.

"Jag kan inte tro det. Det är som en dröm," sa hon. Hon hade aldrig förväntat sig att bli fastighetsägare i sitt liv, särskilt inte på sina äldre dagar. Men tack vare John Perretts goda hjärta och generositet, förändrades hennes liv i en handvändning.