Jane har hyrt samma lägenhet i 23 år – när hyresvärden ringer får hon en enorm överraskning

Henrik R

41 veckor sedan

|

06/09/2023
Viralt
Photo: Private
Photo: Private
När hyresvärden ringer får hon en enorm överraskning

Jane Sayner hade bott i en mysig tvårumslägenhet med trädgård i St Albans, en förort nordväst om Melbourne, i över två decennier.

Hon hade alltid ansett det som sitt drömhem. Men en dag förändrades allt när hon fick ett oväntat samtal från sin hyresvärd, John Perrett.

John var inte en vanlig hyresvärd.

Han var en mångsidig person - en apotekare, en före detta fotbollsspelare, en fastighetsinvesterare och framför allt en filantrop. Under sin livstid hade han samlat på sig en förmögenhet värd miljontals dollar. Jane hade däremot levt ett ekonomiskt blygsamt liv och arbetat på en marknad fram till sin pension.

En ödesdig dag ringde Janes telefon. Det var John som instruerade henne att tala med sin advokat.

"Han är här nu, och du måste ge honom ditt fullständiga namn eftersom jag överför fastigheten till dig," var de ord som gjorde Jane mållös.

Vid denna tidpunkt hade Johns hälsa försämrats på grund av Parkinsons sjukdom, och han hade flyttat till ett vårdhem.

John Perrett gick bort i september 2020 vid 86 års ålder. Han lämnade större delen av sin förmögenhet till Royal Melbourne Hospital, där han hade fått en njurtransplantation tre decennier tidigare.

Hans generösa donation kommer att gynna sjukhuset och dess patienter i många år framöver.

När det gäller Jane, hon gick från att vara en hyresgäst till en husägare, allt tack vare Johns otroliga godhet. "Jag tackar honom varje dag ... Jag säger till mig själv, 'Tack, John,'" delar Jane, som nu njuter av sin pension i det hem hon alltid har älskat.