Julia tog bilden på semestern - fick gåshud när hon senare upptäckte den dolda faran

Henrik R

41 veckor sedan

|

09/09/2023
Viralt
Ett stort rovdjur gömmer sig på denna bild, bara några få meter från den intet anande fotografen. Foto: Julia Sundukova.
Ett stort rovdjur gömmer sig på denna bild, bara några få meter från den intet anande fotografen. Foto: Julia Sundukova.
Kan du se vad som kunde ha kostat den 37-åriga kvinnan livet?

Fotografen Julia Sundukova trodde att hon hade tagit ett antal harmlösa bilder av den vackra naturen på sin semester på Madagaskar. Men när den 37-åriga kvinnan la in bilderna på sin dator när hon kom hem fick hon en chock, skriver TV2 Norge.

Under ett besök i naturparken Andasibe på den afrikanska ön hade Julia Sundukova gått runt och tagit bilder. Hon trodde hela tiden att hon var ensam.

Först när hon kom hem till Ryssland och satt framför datorn och zoomade in på en av bilderna från djurparken gick sanningen upp för henne. Ett stort och livsfarligt rovdjur hade varit alldeles i närheten.

Men eftersom djuret är oerhört duktigt på att försvinna in i sin omgivning upptäckte inte Julia faran. En såkallad nilkrokodil låg gömd i den gröna växtligheten bara några meter från den platsen där hon tog bilden.

- Jag blev verkligen överraskad när jag plötsligt såg ett krokodilöga på datorskärmen. Då fick jag reda på hur nära jag hade varit en av naturens snabbaste människoätare, berättar Julia Sundukova för TV2 Norge.

I den stora röda cirkeln ses krokodilens huvud, och i den lilla cirkeln stjärten. Foto: Julia Sundukova.

En nilkrokodil kan bli upp till sex meter lång och väga tusen kilo. Den lever i floder och sjöar i hela Afrika och på Madagaskar. Den på bilden ser ut att vara den stora sorten, eftersom stjärten befinner sig så långt från huvudet. 

Nilkrokodilen är känd som en hänsynslös människoätare, och dödar upp mot 200 människor varje år.

Men den ryska kvinnan hade också tur - nilkrokodilen är också känd för att ligga och sola sig och ta det lugnt på dagarna. Jakten börjar först på natten, då oförsiktiga fiskar blir krokodilmat, enligt TV2 Norge.