Konfirmander rörda till tårar i dansk kyrka: Fick en stor överraskning av prästen

Henrik R

44 veckor sedan

|

10/09/2023
Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Under en konfirmation i Ødsted kyrka fick en grupp konfirmander och deras familjer plötsligt en stor överraskning av prästen.

En konfirmation är en helt speciell händelse för de unga människor, som har sett fram emot den traditionella dagen i flera år. 

De flesta konfirmationer utförs rätt så tyst i kyrkan och utan stora överraskningar eller gester. 

Men så blev det inte för en grupp konfirmander, som fick en helt speciell överraskning i Ødsted kyrka på Store Bededag, skriver jv.dk

I den lilla kyrkan, som ligger 11 kilometer sydöst från Vejle, valde prästen Martin Bonde Eriksen nämligen att byta ut en av de mer traditionella psalmerna med en egen version av Coldplay-hiten ‘Fix you’ efter att ha framfört sitt tal.

En av de närvarande i kyrkan grep snabbt mobilen och filmade prästens sång, det har sedan blivit en hit på Facebook - till stor överraskning för prästen själv. 

- Jag är inte så mycket på Facebook, så jag är inte så van vid det. Jag brukar sjunga för konfirmanderna, men det är först nu, som någon har filmat det, säger prästen Martin Bonde Eriksen til jv.dk.

För prästen var meningen med sången att berätta för konfirmanderna, att Gud kommer att hjälpa dem i svåra tider, och det är bara det budskapet, som är viktigt med sången, menar prästen. 

- Jag kunde ha sagt mitt budskap med ord, men ofta tror jag, att man minns något på ett annat sätt genom sång, säger Martin Bonde Eriksen till tidningen. 

Efteråt har prästens sång blivit en hit på sociala medier, då videon har blivit visad mer än 240.000 gånger på Facebook.

Hör prästens sång i videon härunder.