Kvinna får tillbaka sin stulna bil - med bensinpengar och ett brev

Skriven av Henrik R

Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
Hon kunde knappt tro på förklaringen i brevet.

Det var en irriterad Erin Hatzi som en kväll upptäckte att hennes bil hade blivit stulen på en parkeringsplats utanför hennes lägenhet i Portland, Oregon, i USA. Hon anmälde stölden av sin bil, en röd Subaru, till polisen och gick och lade sig.

Nästa morgon när hon vaknade fick hon till sin stora överraskning syn på sin bil. Den stod på samma plats som den brukade. Inuti bilen hittade Erin ett brev och 30 dollar, vilket motsvarar ca 270 svenska kronor, skriver tidningen The Mirror.

Brevet var en ursäkt och de 30 dollarna var bensinpengar från tjuven.

I brevet stod det:

Hej, Hemskt ledsen att jag stal din bil. Jag gav min kompis min nyckel för att hämta min röda Subaru på 7802 SE Woodstock och hon kom tillbaka med din bil. Jag såg inte bilen förrän i morse och jag sa: ”Det där är inte min bil”. Här är lite kontanter för bensin och jag ber verkligen om ursäkt för den chock det här måste ha orsakat. Om du behöver kontakta mig är jag **** och mitt nummer är ****. Hemskt, hemskt ledsen för misstaget. Note: Polisen bekräftar att äldre Subarunycklar är generiska och ibland utbytbara mot varandra.

Det var denna syn Erin Hatzi möttes av i sin bil nästa morgon. Foto: Privat/Facebook.

Erin Hatzi kunde inte låta bli att dela den otroliga historien på Facebook, där flera backar upp att Subarunycklar kan låsa upp många bilar.

- Jag hade en 1972 240Z på åttiotalet. Jag kunde öppna och starta många bilar med min nyckel, skriver Frank Barbon på Facebook.

- Jag berättade historien för min mamma, och hon sa till mig att när hon hade en silverfärgad Sentra råkade hon flera gånger sätta sig i någon annans bil på parkeringsplatsen. Lyckligtvis upptäckte hon det innan hon hann köra iväg, kommenterar Sara Alexis Miller på det sociala mediet.