Pernille fick ett obehagligt samtal från sin 10-åriga dotter: Nu delar tusentals hennes brev till tågkontrollanten

Henrik R

45 veckor sedan

|

02/09/2023
Den här mamman kommer inte att glömma händelsen i första taget.

Pernille Rahbeck upplevede från Köpenhamn i Danmark det som många föräldrar fasar för. Hennes 10-åriga dotter Astrid, som själv tar tåget till skolan, ringde och var ledsen. 

Mamman kunde dessvärre inte hjälpa sin dotter, som till sin stora panik hade glömt något viktigt. 

"10-åriga Astrid satt på tåget och med liten röst berättade hon för mig att hon inte visste vad hon skulle göra, för att hon hade glömt sitt (gratis) tågkort hemma", skriver Pernille Rahbeck på Facebook i ett personligt och ärligt brev till den kvinnliga tågkontrollanten som stötte på hennes dotter.

En kvinnlig tågkontrollant kom förbi den olyckliga Astrid och frågade efter biljetten.

"Lyckligtvis var DU kontrollant. Om du hade "skällt ut" Astrid så hade det varit att sparka in en öppen dörr. Hon var redan ledsen och otrygg, och kände att hon gjorde något förbjudet som var väldigt fel. När man är 10 år och ny i trafiken är tågkontrollanter samma sak som poliser", förklarar Pernille Rahbeck i Facebookinlägget. 

Pernille Rahbeck är djupt tacksam över hur kontrollanten hanterade situationen och skickar henne ett stort tack på Facebook. 

"Tack för att du kunde läsa Astrid. Inte hotade med böter. Inte lyfte pekfingret, inte förmade. Du har läst henne. Lugn förklarat för henne hur hon skulle komma vidare", fortsätter Pernille Rahbeck.

Pernilles Facebookpost har gått nätet runt. Det har delats över 2000 gånger, och 5500 personer har klickat like.  

Därför lyckades inlägget redan i torsdags nå Pernilles och Astrids hjältinna, som anonymt har svarat på tackbrevet. 

"Hej Pernille. Jag är den tågkontrollant som din dotter träffade igår. Jag skriver här eftersom jag inte är intresserad av att gå ut med mitt namn, eftersom det tyvärr finns en del som tycker att tågkontrollanter är det värsta som finns. Jag vill gärna säga 1000 tack för din Facebookpost och ditt beröm. Som du själv skriver får vi mycket skäll, så det värmer otroligt mycket att du har tagit dig tiden att skriva. Jag har bara gjort mitt jobb och hoppas och tror att alla mina kolleger skulle ha reagerat som jag. Det jag är mest glad över är att jag inte skrämde din dotter, eftersom vi ska ta hand om våra små passagerare. Vill du inte säga till din dotter att jag tycker att hon är supertuff som klarar av att åka tåg ensam, och om hon behöver hjälp så kan hon alltid fråga en av oss så hjälper vi till.... Många hälsningar från tågkontrollanten".