Äldre kvinna satt fast i badkaret i fyra dagar - i sista sekunden kom räddningen från oväntat håll

Johanna Frid

400 veckor sedan

|

17/10/2016
112
Hon överlevde genom att med jämna mellanrum fylla på med varmt vatten i badkaret och dricka från kranen.

När 87-åriga Doreen Mann hade tagit ett bad i sitt hem, men när den pensionerade kvinnan skulle komma upp ur badkaret klarade hon plötsligt inte av det. I fyra dagar satt hon fånge i sitt eget badkar medan hon ropade på hjälp, skriver den brittiska tidningen The Mirror.

Genom att med jämna mellanrum fylla på med varmt vatten i badkaret och genom att dricka från vattenkranen lyckades Doreen Mann från Southend i Essex i södra England överleva helgen: från fredag morgon till måndag morgon.

- Jag kan fortfarande inte förstå att det hände och att jag tack och lov överlevde. Jag vet inte hur jag klarade det, säger  Doreen Mann, som slog sig på knäna under sina försök att ta sig upp ur badkaret. Till the Mirror berättar hon vidare: 

- Det var skrämmande på ett sätt för att jag inte visste hur länge jag skulle vara fast här. 

Lyckligtvis undrade servitrisen på Doreens stamcafé varför den äldre kvinnan inte dök upp för den kaka hon brukade äta en gång i veckan. Det fick den 39-åriga Sonia Congrave att ringa polisen och berätta om sin oro.

Polisen ryckte ut till Doreens lägenhet där de hörde henne ropa på hjälp och hittade den äldre kvinnan i badkaret, insvept i en handduk.

Doreen Mann är oerhört tacksam för att servitrisen reagerade när hon inte dök upp på lördagen, som hon gjort de senaste 13 åren. 

- Det var bara på grund av att Sonia ringde polisen som de hittade mig, säger Doreen Mann, som betraktar medarbetarna på caféet som sin andra familj.