Hon ställde sig upp framför klassen och avslöjade en chockerande hemlighet: Nu har hennes liv tagit en vändning

Skriven av Filip Grönroos

406 veckor sedan

|

11/08/2016
Alla elever fick en uppgift om att hålla en presentation framför klassen. Den 15-åriga flickan valde att berätta en överraskande historia.

Förra året, då amerikanska Alexis Myers gick i sjunde klass, gav läraren henen och resten av klassen en uppgift där de skulle hålla en presentation om en genetisk sjukdom för resten av klassen. Det skriver mediet King5.

När det blev Alexis tur bläddrade hon långsamt genom sin PowerPoint-presentation och gav sina klasskompisar en överraskande utförlig presentation av sitt ämne; sig själv.

Hon föddes med den genetiska sjukdomen OPA-1 (Kjers optikusatrofi), och trots att klasskompisarna visste att det var något speciellt med Alexis (hennes hörsel har stegvis blivit sämre sedan hon var barn) anade de inte hur det egentigen låg till.

Alexis berättade att hennes balans gradvis blev sämre och han hon håller på att bli blind. Läkarna kan inte göra så mycket åt det då ingen vet hur man botar den genetiska sjukdomen.

- Det är något hon haft i hela sitt liv. Hon vet det, men hon önskar att andra också ska veta något om sjukdomen, säger Alexis fysik- och kemilärare Jessica Waller enligt King5.

Alexis valde att avsluta med sitt egna botemedel mot en dyster framtid; hon tänker resa och se så mycket hon kan innan hon är helt blind och döv.

Därför har hon själv sparat ihop motvarande 27 000 kronor genom att sälja hemmagjorda smycken och andra saker. Utöver detta har familjen startat en insamling med målet att låta Alexis se de saker hon vill se innan det är för sent.

I augusti åker hon på utbyte i samarbete med organisationen Lions Club för att tillsammans med sin familj samla ihop pengar till att resa genom att sälja hemlagad mat till folk som vill stötta dem.

Hittills har Alexis fått simma med delfiner på Jamaica, grävt efter guld i Dakota och åt skidor.

Familjen har tillräckligt med pengar för att åka till Storbritannien och Frankrike i slutet av denna månad, då Alexis får uppfylla sin dröm om att se Paris. Hon hoppas också att en dag kunna se norrsken i Finland.