Hunden Ollie räddade mamma från hemsk clown - får priset som årets hjälte

09/11/2016 18:00

Johanna Frid

112
En kvinna fick sitt livs förskräckelse när hon plötsligt blev hotad av två hemska clowner när hon var ute och rastade sin hund. Men den skrämmande upplevelsen har fått en fin avslutning.

Mest läst idag

Anki Rydh var ute och rastade hunden Ollie vid Långsjöbadet i Stockholm när två skräckclowner plötsligt dök upp och hotade henne. Det skriver Aftonbladet.

Medan Anki Rydh blev stel av rädsla över att konfronteras med de två otäcka, utklädda figurerna agerade Ollie för att rädda sin matte. Utan att tveka gick den trofasta hunden till angrepp på de färgstarka gärningsmännen. 

De två clownerna närmaste sig Anki Rydh och Ollie med hotfulla miner, och det fick Ollie att hoppa fram och bita den ena clownen i handen. 

- Jag höjde min arm och skrek och då gick jag Ollie till angrepp, berättar Anki Rydh för Aftonbladet.

Hunden Ollie har nu blivit utnämnd till Årets Hjältehund 2016 av Svenska kennelklubben. En titel som Anki Rydh är riktigt stolt över att hennes hund har fått.

- Han bet för att skydda mig - för att skydda oss båda två. 

Svenska kennelklubben säger följande om sin hyllning till boxern:

- Ollie tog på sig rollen av skyddande ängel, och på det sättet försvarade han sin mamma som blev rädd när hon angreps av två utklädda clowner. En clown ska stå för något positivt, men den här gången var situationen den omvända. Genom att bita den ena clownen jagade han bort båda. Anki Rydh hade en skyddsängel tack vare Ollie.

Anki Rydh håller med, och berättar att Ollie är världens bästa hund.

- Han är min. Världens finaste och varmaste hund, säger hon till Kennelklubben,

För sin hjältemodiga insats har Ollie belönats med ett års mat från Royal Canin och en mjuk säng. Och han får såklaret medalj, som hängs runt hans hals vid en ceremoni i Stockholm 3 december.