Kvinna parkerar i sin egen uppfart - då hotar grannen med rättsfall

Jakob A. Overgaard

61 veckor sedan

|

15/05/2023
112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vilken är den konstigaste grannfejden du har upplevt/hört talas om?

Irriterande grannar kan vara en av de mest utmattande anledningarna till att bo nära andra människor. En kvinna hävdar till exempel att hennes hemliv nästan är förstört efter att hennes grannar ständigt hotar att dra henne inför rätten - för att hon parkerar i sin egen uppfart.

Grannarna anser nämligen att de "äger marken" och hotar med omedelbar åtgärd för att "blockera tillträdet" om hon fortsätter att parkera sin bil på samma plats. Hon tog därför till tangenterna på det populära internetforumet Mumsnet, där hon betonade att de "territoriella" grannarna inte kompromissar eller tillåter henne att parkera på gatan.

Här är hela historien

Hon förklarar i inlägget:
"Jag hyr en helt förvaltad egendom från en fastighetsmäklare, och grannen har just knackat på min dörr och sagt att jag bryter mot parkeringsreglerna i min egen uppfart!"

"Han verkar tro att han äger marken, trots att hans hus ligger på den andra sidan av vårt hus och inte är i närheten av vår uppfart. Han säger då att han kommer att blockera infarten inom en vecka, vilket är vad hans advokat har rått honom att göra."

"Det han sa gav ingen mening, och han motsade sig själv under samtalet om vilken mark han egentligen ägde. Han presenterade inte heller några dokument eller brev från en advokat som bevis för någon av de påståenden han hade."

"Jag är osäker på vad jag ska göra eftersom de flesta fastighetsmäklare är ganska värdelösa. Jag föreslog att han skulle kontakta vår mäklare, som redan har gett honom sina uppgifter personligen och be honom att kontakta dem angående saker som rör fallet. Till det svarade han att han redan har spenderat flera tusen pund på advokater och inte vill ha något att göra med fastighetsmäklare."

"Invånarna i det här huset har använt uppfarten i åratal utan problem, och jag har parkerat där i sex månader, men plötsligt är det ett problem? Varför nu? Grannen sa sedan att fallet fortfarande behandlas i domstolarna och erkände att inget var avgjort, men hävdade sedan att han äger marken, så det är upp till vår hyresvärd att bevisa att han har fel."

"Igen, det ger ingen mening för mig, för om det fortfarande behandlas i domstolarna och det inte har fattats något beslut kan marken fortsätta användas i samma utsträckning som tidigare."

För att söka råd i situationen frågade kvinnan om det fanns någon som kunde hjälpa med juridisk rådgivning om vad grannen kan eller inte kan göra.

Hon tillägger: "Den här situationen stressar mig verkligen, eftersom det inte heller finns mycket utrymme att parkera på gatan eftersom grannarna är mycket territoriella, trots att platserna inte är tilldelade dem."

Användarna vill ha ägaren på banan

Sedan hon delade tråden har hennes inlägg hittills samlat över 80 kommentarer - där rådgör folk kvinnan om hur hon ska hantera den besvärliga situationen.

En person föreslog: "Kontakta din hyresvärd och förklara situationen om att din granne kommer med konstiga påståenden om ägande."

Samtidigt skriver en annan: "Det är inte ditt problem att lösa situationen, du hyr bara fastigheten, så du måste prata med företaget som förvaltar fastigheten."